DSP lideri Aksakal: Miçotakis'e bir önerim var!

Gündemde yer alan önemli konulara ilişkin konuşan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Doğu Akdeniz'de gerilimi yükselten Yunanistan'a tepki gösterdi. Fransa başta olmak üzere Batılı ülkelerden destek alan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'e seslenen Aksakal, daha önce Batılı ülkeler tarafından desteklenen Ukrayna ve Irak'ın durumunu örnek gösterdi.

SİYASET 15.09.2022, 14:43 16.09.2022, 11:40 Hakan Öksüz
DSP lideri Aksakal: Miçotakis'e bir önerim var!

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, gündemin sıcak konu başlıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 96 yaşında hayatını kaybettiğini hatırlatan Aksakal, "Dünyanın en büyük sömürgeci gücü olan ve 'güneş batmayan imparatorluk' olarak anılan İngiltere'nin 70 yıllık güneşinin battığını görüyoruz. Birleşik Krallık halkına taziyelerimizi sunuyoruz ve Kral 3. Charles'a görevinde başarılar diliyoruz." dedi.

Doğu Akdeniz'deki gerilime değindi

DSP Genel Başkanı Aksakal'ın gündemindeki konulardan biri de Doğu Akdeniz'de gerilimi artıran Yunanistan oldu. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in politikalarının ABD tarafından belirlendiğini kaydeden Aksakal, "Ciddi bir yanılgının içinde debelenip duruyor. Esasen Türkiye'ye ait olan adaları silahlandırarak bize efelenmeye kalkıyor. Daha önce verdiği demeçlerin tersi yönünde 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşebilirim.' şeklinde bir açıklama yaptı. Bu durumu en hafif tabirle 'hizaya geldi' olarak yorumlamak mümkün." ifadelerini kullandı.

"Miçotakis'e sesleniyorum, Fransa'nın desteği sizi kurtarmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz." sözüne yanıt olarak Miçotakis'in "Gece değil, gündüz gel." cevabını verdiğini kaydeden Aksakal, "Batılı ülkeler tarafından gazlanan Miçotakis'e bir önerim var. Sizin kulağınıza fısıldayanlar, bir zamanlar Irak ve Ukrayna'yı da dolduruşa getirmişti. Şimdi bu iki ülkenin haline bakın ve ders alın. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, size açıkça destek veriyor. Bu destek sizi kurtarır mı sanıyorsun? Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 yıl önce İzmir'de başınıza gelenlerden bahsetti. Ben de Macron'a Antep'i ve Maraş'ı hatırlatmak istiyorum. Sütçü İmam, Karayılan ve Şahin Bey'i de unutmayın." şeklinde konuştu.

"İmam hatipler üzerinden dini siyasete alet ediyorlar"

Eğitimde yaşanan sorunlara da değinen DSP lideri Önder Aksakal, eğitim giderlerinin ciddi şekilde arttığını söyledi. Özellikle dar gelirli ailelerin ciddi sorunlar yaşadığını belirten Aksakal, imam hatip okulları ile ilgili görüşlerini aktardı. İmam hatip okullarının kurulma sebebini anlatan Aksakal, "620 yıl boyunca toplumsal eğitim ihtiyacı imparatorluk tarafından eksik bırakıldı. Mustafa Kemal Atatürk, dinin doğru şekilde öğrenilmesi için imam hatip okullarını açtırdı. Son yıllarda bu okullar aracılığıyla dinin siyasete alet edildiğini görüyoruz. Bu okullar maalesef kuruluş hedefinden uzaklaştırıldı." dedi.

Yorumlar (0)