DSP Genel Başkanı’ndan iki günde iki önemli ziyaret

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın lider ziyaretleri hız kazandı. Bugün Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’ye bir ziyaret gerçekleştiren Önder Aksakal, dün de Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’e konuk olmuştu.

SİYASET 06.10.2021, 15:38 07.10.2021, 09:35
DSP Genel Başkanı’ndan iki günde iki önemli ziyaret

DSP Balkanı Önder Aksakal bugün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi ziyaret etti. Son derece olumlu geçen görüşmede Aksakal’a Genel Sekreter Müzeyyen Okur, Genel Sekreter Yardımcısı Özen Şenyiğit ve Parlamento ve Hükümetle İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi eşlik etti.

Memleket Partisi’nden ise görüşemeye Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, Genel Sekreter Hakkı Akalın, Genel Sekreter Yardımcısı Yavuz Kayhan Yüreğir ve Genel Sayman Serkan Ufuk Akgün görüşmede hazır bulundu.

Basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından gerçekleşen basın toplantısında, demokratik parlamenter sistemin öne çıkmasını sağlayacak Anayasal düzenin yeniden oluşabilmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

"İnce’yi tebrik ettik"

Aksakal görüşmesi ile ilgili şunları söyledi: "DSP olarak; anayasanın ilk dört maddesiyle sorunu olmayan siyasi partilerin birbirleri ile diyaloğunu çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz hafta yapmış olduğum basın toplantısında “Demokratik Sol Parti olarak siyasi arenada yer alan partilere önümüzdeki sürece dair görüşlerimizi aktarmak, onların da düşüncelerini almak adına kurumsal ziyaretlere başlayacağız” demiştim.

Dolayısıyla gerek hem ülkemizde ki hem de dünyadaki siyasi gelişmeleri tüm yönleriyle değerlendirmek adına partisinin 1. Olağan kurultayını gerçekleştiren Sayın Başkan İnce’ye ve çalışma arkadaşlarına bir tebrik ziyaretini yapmak istedik.

“Atatürk’ü malzeme yapanlara izin vermeyeceğiz”

Sayın İnce, Atatürk’ün kurduğu demokratik, lâik cumhuriyetin yılmaz savunucusudur.

Hepimiz kabul etmeliyiz ki Türkiye Atatürk’ün 10 yıl önce bu topraklardan sürüp çıkardığı küresel sistemin kıskacı altındadır.

Acı olan şudur; o sistem, 100 yıl öncenin intikamını, siyasetine “demokrasi ve Atatürk’ü malzeme yapan” siyasi yapılar eliyle alma çabasındadır.

Ama iyi bilinmelidir ki; tam bağımsız Türkiye idealine inanmış gerçek yurtseverler buna asla izin vermeyecektir.

 Bugün bizlere ağırlayan başta sayın Genel Başkan olmak üzere Memleket Partisi’nin tüm yöneticilerine ve tüm çalışanlarına en içten şükranlarımı sunuyorum.”

Dün de TDP ile bir görüşme gerçekleştirildi

DSP Başkanı Önder Aksakal, dün de TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’e konuk olmuştu.  

Toplantı sonrası, basının sorularını yanıtlayan Aksakal ve Sarıgül’e “Türkiye Değişim Partisi ve Demokratik Sol Parti, olası bir seçim için herhangi bir ittifakın içinde yer alma konusunda ne düşünüyor?” sorusuna Aksakal’ın yanıtı şu şekilde olmuştu:

“Öncelikle bugün DSP heyeti olarak bizleri kendi evlerinde misafir eden Türkiye Değişim Partisi’ne, Sayın Genel Başkan Mustafa Sarıgül olmak üzere yönetici kadrolarına birinci kurultaydan sonraki süreçte üstün başarılar diliyorum. Bunun için ziyarete geldik. Üç kez devlet yönetmiş olmanın devlet tecrübesi ve siyaset tecrübesiyle mutlaka güçlerimizi aynı istikamette olduğuna inandığımız, Anayasamızın ilk dört maddesinde kendisini net ifade içerisinde siyaset yapan partilerle de bu ziyaretlerimizi sürdürüp görüşlerimizi paylaşacağız.

Normal koşullarda 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri için elbette ki yeni ittifak yasalarıyla birlikte bütün siyaset yeni bir gündem oluşturmaya çalışıyor. Biz de; laik, demokratik cumhuriyetin sonsuza kadar yaşatılmasına kararlılığımızı toplumumuza gösterebilmek ve hakça paylaşımların ekonomik sistemde egemen olduğu bir parlamento yapısının oluşturulması için siyasi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugün de ziyaretimizde bu görüşlerimizi paylaştık”

Yorumlar (0)