DSP'den kamuoyunda çıkan yanıltıcı haberlere ilişkin açıklama

DSP Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal, son günlerde DSP ve Genel Başkan Önder Aksakal hakkında çıkan yanıltıcı haberlere ilişkin kamuoyunu bilgilendirici bir metin yayımladı.

SİYASET 13.03.2023, 13:35 14.03.2023, 17:40
DSP'den kamuoyunda çıkan yanıltıcı haberlere ilişkin açıklama

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Onursal yayımladığı basın bilgilendirme metninde şunları söyledi:

"DSP, yüksek siyasi tecrübesiyle en sağlıklı kararları verebilecek kadrolara sahiptir"

"Bazı basın yayın organlarında, kendilerini “Demokratik Solcular” diye tanımlayarak kötü niyetlerinden şüphe duymadığımız bazı sözde siyasetçilerin yapmış oldukları çağrıya karşı aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Demokratik Sol Parti, 37 yıldır Türk siyasal hayatında parti tüzüğü, ilkeleri ve kararlarıyla hareket eden milliyetçi, vatansever, emekten yana sol bir partidir. Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal liderliğinde Başkanlık Kurulu, Parti Meclisi ve diğer parti organlarıyla hareket eden DSP, yüksek siyasi tecrübesiyle en sağlıklı kararları verebilecek kadrolara sahiptir.

"Televizyonlarda "DSP adına" konuşmaları siyasi etik değerlerine aykırıdır"

Kendilerini DSP’li gösterip ama neredeyse 20 senedir Demokratik Sol Parti Genel Merkezine bir kere bile uğramamış, parti çalışmalarına en ufak desteği vermemiş, maddi ve manevi hiçbir katkıları olmayanların, televizyon ekranlarına çıkıp “DSP adına” konuşmaları hem siyasi etik değerlerine aykırı, hem de hiçbir geçerliliği ve ciddiyeti bulunmamaktadır.

DSP Başkanlık Kurulu ve PM toplantısında oy birliği ile alınan kararlar 11 Mart tarihinde kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bu nedenle birilerinin “kullanışlı aparatları” olmayı kendilerine görev addedip DSP’ye zarar vermek amacıyla iyi niyetli olmayan ve bir yerlere hizmet edenlere karşı basın yayın organlarının da doğru bilgilendirilmesinde fayda görüyoruz.

"DSP Genel Merkezi tarafından yapılmayan hiçbir açıklama partimizi bağlamamaktadır"

Ülkemizin içinde bulunduğu seçim atmosferinde kamuoyunu doğru bilgilerle aydınlatmak isteyen ve partimizin görüşlerini almak isteyen basın yayın organlarına kapımız her zaman açıktır. Genel Başkanımız başta olmak üzere DSP Genel Merkezi ve yetkili organları tarafından yapılmayan hiçbir açıklamanın partimizi bağlamadığını belirterek, bu tür yanlı ve yanıltıcı açıklamalardan kaçınılmasının daha ahlaki olacağını vurgulamak isterim.” ifadelerine yer verdi."

Yorumlar (0)