DSP'den "Anayasa'nın 66. maddesinin değiştirilmesi" tartışmalarına sert tepki

DSP'den "Anayasa'nın 66. maddesinin değiştirilebileceğine" ilişkin tartışmalara sert bir tepki geldi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal, "DSP'nin bulunduğu bir yerde Anayasa'nın ilk 4 maddesi ve 66. maddesi pazarlık konusu olamaz. Bunu pazarlık haline getirmek hiç kimsenin haddine değildir." şeklinde konuştu.

SİYASET 11.01.2023, 11:07
DSP'den "Anayasa'nın 66. maddesinin değiştirilmesi" tartışmalarına sert tepki

2023 seçimlerine az bir zaman kala 6'lı masanın üyelerinden DEVA Partisi'nden gelen Anayasa'nın 66. maddesinde gerekli olursa değişiklik yapılabileceğine ilişkin değerlendirmelere dair bir tepki de DSP Seçim İşleri, Medya ve İletişim'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal'dan geldi.

Ejder Onursal yapmış olduğu yazılı paylaşımda; "DSP'nin bulunduğu yerde Anayasa'nın ilk 4 maddesi de 66. Maddesi de hiçbir şekilde pazarlık konusu olamaz. Ne yazık ki Atatürk'ün partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 6'lı masadaki bu tartışmaları içine sindirdiğini üzülerek görüyoruz." şeklinde konuştu.

"Adaylık krizi 6'lı masayı farklı bir arayışa sürüklemiş"

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Seçimlere az bir zaman kala 6'lı masada meydana gelen adaylık krizi belli ki masanın etrafında toplanan isimleri farklı bir arayışa sürüklemiş. Terörden tutuklu Selahattin Demirtaş'a selam göndermeyle ile başlayan DEVA Partisi ve HDP'nin arasındaki bu yakınlaşma, "Türklük" tanımının değiştirilmesi teklifine dek ilerlemiş vaziyette. Babacan'ın HDP'ye göz kırpması, 6'lı masanın da buna alkış tutması, içinde bulundukları çıkmazın en somut göstergelerinden olmalı.

DSP Seçim İşleri, Medya ve İletişim'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal

"Üç beş oy uğruna Türk Milletini yok saymak hiç kimsenin haddine değildir!"

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturanlar, 6'lı masa etrafındakilerle Türkiye'nin kılcal damarlarıyla oynadıklarını görmüyorlar. 3-5 oy alabilmek için Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti'ni yok saymak ve Anayasa'dan "Türklük tanımını çıkaralım" demek hiç kimsenin haddine değildir. Unutulmaması gerekir ki, bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Bu topraklar, manda zihniyetini ve mandacıları hiçbir şekilde kabul etmez ve etmeyecektir de.

DSP ve partimizin Sayın Genel Başkanı Önder Aksakal, ülkemizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu hedefte ve Onursal Genel Başkanımız merhum Bülent Ecevit'in çizgisinde asil Türk milletinin menfaatlerini desteklemeye; hakikati ve hakkı söylemeyi her fırsatta sürdürecektir.

"DSP var olduğu sürece..."

Bugün Demokratik Sol Parti'yi görmeyenler, Demokratik Sol Parti'nin milli ve yerli politikalarına duyarsız duranlar, gelinen noktada terör örgütünün siyasi uzantısına ve onunla raks edenlere mahkum olmuş durumdadır. DSP var olduğu sürece ülkemizin menfaatlerini ve onurunu hiçe sayan hiçbir davranış hiçbir şekilde kabul görmeyecektir. Bir defa daha hatırlatmak isteriz ki Anayasa'mızın ilk 4 maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez ve "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür."

Yorumlar (0)