Doğu Perinçek'ten 'Rusya-Ukrayna' çıkışı: 'Türkiye, NATO'dan çıkmalı'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya gibi Türkiye'nin de Luhansk ve Donetsk cumhuriyetlerini tanıması gerektiğini ifade etti.

SİYASET 22.02.2022, 16:52
Doğu Perinçek'ten 'Rusya-Ukrayna' çıkışı: 'Türkiye, NATO'dan çıkmalı'

Geçen cuma gününden bu yana Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donbas bölgesindeki gerginlik ve tahliyeler devam ederken; Rusya lideri Vladimir Putin, bölgedeki Luhansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerini tanıdığını açıklamıştı.

Vatan Partisi’nden Ukrayna açıklaması: "ABD emperyalizmine büyük darbe!”

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Türkiye Cumhuriyeti’nin Ukrayna ile ilgili alması gereken tavrı, bir bildiri açıklayarak duyurdu. Dün Ukrayna'nın doğusunda Rusya’nın, bağımsızlıklarını tanıdığını açıkladığı Luhansk ve Donetsk cumhuriyetlerini, Türkiye’nin tanıması gerektiğine vurgu yapan Doğu Perinçek, şu sözleri kullandı: 

“Vatan Partisi olarak, Karadeniz’deki olaylara ülkemizin güvenliği çerçevesinden bakıyoruz. Yunanistan ve Ukrayna hükümetleri, Akdeniz ve Karadeniz’de ABD’nin bölge devletlerine karşı ateşe itelediği araçlardır. Ukrayna, Karadeniz Bölgesi’ndeki Yunanistan’dır. Yunanistan da Akdeniz Bölgesi’ndeki Ukrayna’dır.

Bu çerçevede, ABD tehdidine karşı Rusya’nın yürüttüğü mücadele, ülkemizin de güvenliğine, Doğu Akdeniz’deki Mavi Vatan’a özellikle katkı sağlıyor. 8 sene önce kurulan Lugansk ve Donetsk cumhuriyetlerinin Rusya tarafından bugün tanınması, NATO’nun Doğu’ya yönelik genişlemesini engellemiş ve ABD emperyalizmine büyük bir darbe indirmiştir.”

“Türkiye, NATO’dan çıkmalıdır”

Perinçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye’nin bu devletleri tanıması, terörle mücadele, toprak bütünlüğümüz ve Mavi Vatanımızı savunma, ekonomik kurtuluş ve enerji güvenliğimiz bakımından vazgeçilmez bir yükümlülüktür. NATO’nun doğuya genişlemesi, Türkiye için büyük bir risktir. ABD emperyalizmi Karadeniz Bölgesi’nde kuvvetlenirse, Akdeniz Bölgesi’nde başımıza büyük bir belâ olacaktır. Doğuya genişleyen NATO, mezarına doğru sürüklenen NATO’dur. Türkiye, gerçek dostlarıyla ilişkilerini güçlendirmek ve güvenliğini sağlamak için NATO’dan çıkmalıdır.”

Yorumlar (0)