Doğu Perinçek'ten cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvuru

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvuru yaptı.

SİYASET 20.03.2023, 13:03 21.03.2023, 08:58
Doğu Perinçek'ten cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvuru

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanı seçiminde cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvuru yaptı. Perinçek, başvurusu sonrasında yapmış olduğu açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplamak için adaylığımı koymuş bulunuyorum. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı'na gerekli olan evrakı teslim ettim." şeklinde konuştu. Vatan Partisi olarak zorlukların içinden geldiklerini kaydeden Perinçek, "Ermeni soykırımı yalanını bitirmişiz. Silivri duvarını yıkmışız. Amerika Birleşik Devletleri kumpaslarını yerlere sermişiz.

Başvuru sonrası Perinçek'ten açıklama

15 Temmuz'da Amerika gladyosu FETÖ'nün darbesine en başından karşı çıkmışız. Darbenin önlenmesinde tarihi görevler yapmışız ve yine görevlere hazırız. Zorlukların üstesinden gelen bir hayat ve geleneğe sahibiz.

Bu yüzden Türk milletinin büyük kararına ve çözümüne başvurup adaylığımı koyuyorum. 100 bin imzayı toplayıp Cumhurbaşkanı adayı olarak bu seçimde Vatan Partisi ile onun Genel Başkanı Doğu Perinçek var. Zorluklardan korkmuyoruz ve zorlukların üstüne gitmek konusunda kararlıyız. Ergenekon'dan nasıl çıktıysak, Türk milleti olarak kayaları ve dağları deldiysek tekrar ülkemizin önünde büyük mücadeleler ve başarılar var." şeklinde konuştu.

"İkinci tura seçim kalırsa, biz kalacağız"

Eğer seçim ikinci tura kalırsa ne yapacakları sorusunaysa Perinçek, "Eğer seçim ikinci tura kalırsa Doğu Perinçek ikinci tura kalacak. İkinci turda biz olacağız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)