Doğu Perinçek harekete geçti! Beşar Esad için Suriye'ye gidecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Suriye'deki muhalifler ve Esad rejimi arasındaki uzlaşının öneminden bahsetmesinden sonra Vatan Partisi harekete geçti. Edinilen bilgilere göre Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile partinin yeni üyesi Ethem Sancak, Beşar Esad ile görüşmek için Suriye'ye gidecek.

SİYASET 16.08.2022, 16:42 Hakan Öksüz
Doğu Perinçek harekete geçti! Beşar Esad için Suriye'ye gidecek!

Suriye'deki iç savaşın sona ermesine katkıda bulunmak isteyen Türkiye, bölgeyi çatışmalardan arındırmayı hedefliyor. Bunun için muhalifler ile Suriye rejimi arasında gerçekleşmesi beklenen uzlaşıya aracılık etme isteyen hükümet, Türkiye'deki Suriyeli göçmenlerin güvenli şekilde ülkelerine dönebilmesi için Beşar Esad yönetimiyle masaya oturmayı gündemine aldı. Bununla ilgili henüz resmi bir girişimde bulunulmadı.

Doğu Perinçek, Suriye'ye ne zaman gidecek?

Vatan Partisi, Suriye'deki barış çabalarına katkı sunmak için harekete geçileceğini bildirdi. Açıklama, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı'dan geldi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Suriye'ye giderek Beşar Esad ile resmi olmayan bir görüşme yapacağını duyuran Bursalı, söz konusu buluşmanın en geç iki hafta içinde gerçekleşeceğini belirtti. Kısa süre önce partiye katılan Ethem Sancak'ın da görüşmelerde yer alacağını aktaran Özgür Bursalı, "Üst düzey görüşmeler yapılacak. Görüşmeye ilişkin takvimi yakında açıklayacağız."diye konuştu.

Çavuşoğlu: Esaj rejimi ile muhalifler arasında uzlaşı şart!

Suriye'deki çatışma ortamının sonlandırılmasının şart olduğunu dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bölgedeki savaşın bitmesi için siyasi uzlaşı gerekiyor. Askeri çözüm, sorunları ortadan kaldırmıyor. Suriye yönetimi ise sorunları askeri yöntemle çözmek için diretiyor. Öncelikli hedefimiz, bölgedeki terör varlığının yok edilmesi. Suriye rejimi ile ülkedeki muhaliflerin barışması da hedeflerden bir diğeri. Bu uzlaşı için gereken desteği veririz." dedi.

Bahçeli'den destek geldi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Esad rejimi ile muhalifler arasındaki barışın sağlanması için atılacak adımlara destek vereceklerini söyledi. Hükümetin bu konudaki politikasının son derece yerinde olduğunu aktaran Bahçeli, "Sayın Çavuşoğlu'nun bahsettiği çözüm arayışı son derece isabetlidir. Bu girişimlerden kimse rahatsızlık duymamalıdır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)