Dışişleri “Türkiye’ye karşı hasmane unsurlar var”

Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, “ABD Senatosu’ndan geçen savunma yasağı taslağında Türkiye’ye karşı hasmane unsurlar var” ifadelerine yer verildi.

SİYASET 17.12.2019, 23:37 18.12.2019, 02:36
Dışişleri “Türkiye’ye karşı hasmane unsurlar var”

Dışişleri Bakanlığı, ABD Kongresi’nde  "2020 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası"nın taslağında kararlaştırılan bütçeye ilişkin Türkiye’nin aleyhine alınan tasarruflara karşı gerekli tedbirlerin alınacağı ve yetki yasasının taslağında Türkiye’ye karşı kullanılan gözdağı dilinin, Türkiye’yi ulusal güvenliği için gereken adımları atmaktan asla caydıramayacağını belirtildi.

Bakanlığın yaptığı resmî açıklamada, ABD Temsilciler Meclisi’nde ve Senatosu’nda onanan 2020 yılı Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nın taslağında, Türkiye’ye yönelik hasmane unsurların yer aldığına işaret edildi.

"Türkiye'ye düşman çevrelerin etkisiyle iç siyasi hesaplaşmaların peşinde koşan Kongre üyeleri, ABD ile ilişkilerimizin iyileştirilmesi vizyonuna zarar vermeye devam etmektedir" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu yasa çerçevesinde ülkemizin tüm yükümlülüklerini yerine getirdiği F-35 programına katılımının haksız bir şekilde engellenmesi, S-400 tedarikimizle ilgili olarak ülkemize yaptırım çağrısının yinelenmesi, benzer şekilde yasada Türk Akım Projesine de yer verilmesi, Kongre'nin egemen bir devlet olarak aldığımız kararlara karşı saygısızlığının ve akıl dışı hasmane tutumunun sürdüğünü göstermektedir.

Kıbrıs Adası'na uygulanan ABD silah ambargosunun GKRY'ye yönelik olarak kaldırılması teşebbüsleri ise Ada'daki çözüm çabalarına sekte vurmaktan ve tehlikeli bir tırmanışa yol açmaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır.

Tehdit ve yaptırım dilinin, Türkiye'yi ulusal güvenliğini sağlamak için gerekli adımları kararlılıkla atmaktan asla vazgeçiremeyeceğini bir kez daha hatırlatırız. Türkiye'nin aleyhindeki bu tasarruflara karşı gerekli tedbirleri alacağından kimse şüphe duymamalıdır."

Yorumlar (0)