Dışişleri'nden Avrupa'ya başörtüsü yasağı tepkisi

Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın Almanya bulunan iki ayrı işletmenin çalışanlarına uyguladığı başörtüsü kısıtlamasına ilişkin kararı Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından kınandı. 

SİYASET 18.07.2021, 10:26 19.07.2021, 08:50
Dışişleri'nden Avrupa'ya başörtüsü yasağı tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, ABAD’ın, Almanya’da bulunan 2 ayrı işletmenin personellerine uyguladığı başörtüsü kısıtlamasına ilişkin kararına kınama mesajı yayımladı.

“Din özgürlüğünü ihlal”

Bu kararın, din özgürlüğünü aleni bir şekilde ihlal ettiğine dikkat çeken Bakanlık bunun, İslam karşıtlığı ve Müslümanlara ilişkin tahammülsüzlüğün Avrupa’da hukuki ve kurumsal bir kimliğe kavuşturma girişimlerinin yeni örneğini oluşturduğuna dikkat çekti. 

Müslüman nüfusun, nefret söylemi hoşgörüsüzlük ve şiddete maruz kaldıklarına vurgu yapan Bakanlık, sosyo-ekonomik alandan dışlandıklarını ve bilhassa Müslüman kadınların bu gelişmelerde daha fazla olumsuz etkilendiklerini ifade etti. Avrupa’nın bu tehlikeli eğiliminin, geçmişte yaşanan acı tecrübelerden ders alınmadığına dikkat çeken Bakanlık, ABAD kararının din özgürlüğünü yok sayma niteliğinde olduğunu ifade etti. Dışişleri Bakanlığı “Vicdanen ve hukuken yanlış, körükleyeceği İslam düşmanlığı açısından tehlikeli bu kararı kınıyoruz” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Yorumlar (0)