Devlet Bahçeli’den YKS çağrısı: Sınavlar kaldırılsın

Üniversite sınavlarının kaldırılmasına yönelik çağrısını bir kez daha yineleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu yıl salgının etkisinin de göz önünde bulundurularak üniversiteye giriş baraj puanının düşürülmesi istedi.

SİYASET 09.08.2021, 15:54 10.08.2021, 15:40 Hanife
Devlet Bahçeli’den YKS çağrısı: Sınavlar kaldırılsın

Twitter hesabı üzerinden üniversiteler hakkında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir kez daha üniversite sınavlarının kaldırılması yönündeki çağrısını yeniledi.

Geçtiğimiz Haziran ayında partisinin grup toplantısında, “Türk gençliğini yarış atı gibi göremeyiz. Gençlerimizi sınavdan sınava sokarak geleceğin kilitlerini açamayız. Artık üniversite sınavına neşter vurmanın zamanı gelmiştir" sözleriyle üniversite sınavlarının kaldırılmasını istemişti. 

“Barajın yüksek olması, 1 milyon genci etkiliyor"

Benzer bir açıklamayı bu sefer sosyal medya hesabı üzerinden yapan Devlet Bahçeli, üniversite sınavı kaldırılmadan, hakkaniyetli ve huzurlu bir vicdana sahip olunamayacağını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Üniversite giriş barajı yüksek. Buda en az 1 milyon gencimizin tercihini etkileyecek ve yaklaşık 500 bin gencimizin de tercih bile yapamayacak. Tespitlere göre, yine sayıları 500 bin civarında olan gençlerimizin aldıkları puanın 150 ile 180 arasında olduğu görülüyor" 

" Gençlerimizin en mühim sorunlarından birisi üniversite sınavıdır "

Türk gençliğinin ülkenin istikbal güvencesi olduğunun altını çizen Bahçeli, “Gençlerimizin en önemli sorunlarından birisi üniversite sınavıdır ve bizim bu konudaki teklif ile görüşümüz çok açıktır. Üniversite sınavı kaldırılmadan, üniversite kapılarına yığılan genç kuşağın özlemleri karşılanmadan hakkaniyetli ve huzurlu bir vicdana kuşkusuz sahip olamayız.” İfadelerine yer verdi.

Bahçeli salgın sürecinin eğitime etkisine de değinerek, Mart 2020’den bugüne kadar Türkiye ve Dünyanın salgının etkisi altında kaldığını, mecburiyetten uzaktan eğitime geçildiğini ve sağlığın her şeyin başı olduğunu belirterek, hiçbir evladının riske atılamayacağını söyledi.

Devletin, salgın döneminde toplumun her kesimine ulaşmak, mağduriyetleri gidermek için var gücüyle mücadele ettiğini de belirten Bahçeli, bütçe imkânlarının doğrultusunda yapılması gerekenlerin yapılarak esnafına, çiftçisinden KOBİ’lerine kadar herkese yardım eli uzatıldığını ve bu çalışmalarda niyetin salih ve samimi olduğunu kaydetti.
 



"Genel başarı düzeyi bu yıl çok düşmüştür"

Bazı kesimlerin sosyal yardım ve parasal destekleri yetersiz bulduğunu aktaran Bahçeli, devlet ve hükümetin üzerine düşen sorumluluğu fedakarlık ve özveri kültürü içinde ifa ettiğini belirterek şöyle devam etti:

“Salgın şartları altında özellikle üniversite sınavına giren öğrencilerimizin ve ailelerinin talep ve çağrıları duyulmalıdır.

2021 yılında 2.416.000 kişi YKS’ye girmiştir. Sonuçlara baktığımızda derhal tedbir almamız gereken bir tabloyu çok net olarak görülmektedir.

YKS2021 sonuçlarında, eşit ağırlıklı puan türünden 587.678; sözel puan türünden 563.808; sayısal puan türünden de 390.132 kişi barajı geçmiştir. 

Salgının neden olduğu ağır ortamdan dolayı genel başarı düzeyi bu yıl çok düşmüştür.”

Bahçeli, barajın yüksek olmasının en az 1 milyon öğrencinin tercihini etkileyeceğini, yaklaşık 500.000 öğrencinin tercih dahi yapamayacağının anlaşıldığını, yine sayıları 500.000 civarında olan öğrencilerin aldıkları puanlarının 150 ile 180 arasında olduğunun tespit edildiğini aktardı. 

Bahçeli, söz konusu barajın belirli ölçülerde aşağı çekilmesinin yüzbinlerce öğrencinin tercih yapmasına imkan tanıyacağının altını çizdi.

"Hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım"

Salgın sürecinin göz önündü bulundurarak 150 olan TYT baraj puanın 140’a, 180 olan AYT baraj puanın da 160’a çekilmesini teklif ve temenni ettiklerini dile getiren Bahçeli,  bu dönemde salgın nedeniyle hedeflerine ulaşamayan gençlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0)