Devlet Bahçeli'den '23 Nisan' mesajı

Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili yayımladığı mesajda, "İstikbal değerimizin sonsuz güvencesidir." dedi.

SİYASET 22.04.2021, 19:10 23.04.2021, 14:21
Devlet Bahçeli'den '23 Nisan' mesajı

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kişisel sosyal medya hesabında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilişkin olarak yazılı bir açıklama paylaştı.

"23 Nisan 1920'de karar milletimize geçmiştir"

TBMM'nin (Türkiye Büyük Millet Meclisi) 23 Nisan 1920 tarihinde açılmasının yakın tarihimizdeki en büyük atılımlardan, en önemli adımlardan birisi olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Bu tarihin ardından karar ve söz bizzat ve bilfiil Türk milletinin eline geçmiştir. Milli Mücadele’nin ayrılmaz yol haritası Gazi Meclis’in sarsılmaz kararlılığıyla oluşturulmuştur. Egemenliğin kayıtsız ve koşulsuz milletin olduğu gerçeği İlk Meclis’in manevi varlığında tescil ve tecelli edilmiştir. Aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesi Meclisimizin ruhuyla birlikte yeşermiş ve yükselmiştir.” sözlerini sarf etti.

"İstikbal değerimizin sonsuz güvencesidir"

Meclis'in hem kahraman hem de gazi olduğunun asla unutulmaması gerektiğini kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Hiç şüphe yoktur ki Meclis, Türk milletinin ta kendisi, milli birliğimizin, demokrasinin, istiklal değerimizin ve istiklal haklarımızın sonsuz güvencesidir. TBMM'nin 101. açılış yıl dönümüyle beraber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı içtenlikle kutluyorum. Meclis'in ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, İlk Meclis’in saygın üyelerine, ebediyete göç etmiş bütün vekillerine, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmetler diliyor, an itibarıyla hayatta olan eski veyahut yeni tüm vekillerimize uzun bir ömür temenni ediyorum."

Yorumlar (0)