DEVA’nın kararına CHP’den tepki

DEVA Partisi Lideri Babacan, 2023’teki seçimleri kendi parti, ismi ve logosuyla birlikte gireceklerini açıkladı. Bu açıklamanın ardından ilk tepki, CHP kanadından geldi. CHP Grup Başkanvekili Özel, bunun bir problem olmayacağını kaydetti.

SİYASET 27.04.2022, 16:35 28.04.2022, 09:42
DEVA’nın kararına CHP’den tepki

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün gerçekleştirdiği grup toplantısında, 2023’teki seçimlere ittifak içinde değil kendi parti ve sloganıyla katılacaklarını açıklamıştı. Bu açıklamaya ilk tepki, CHP kanadından geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, DEVA Partisi’nin aldığı bu kararın kıymetli olduğunu, Millet İttifakı’nın 4 partiden oluştuğunu ancak 6 partiye kadar çıkabileceğini ifade etti.



“İttifakımız için hiçbir problem yok”

Özgür Özel’in açıklamalarından öne çıkan ifadeler şu yöndeydi: “Her parti kendi kararını verecektir. Geçtiğimiz hafta ittifakımız içinde bu konuda tartışmalar yaşanmıştı. Tek bir listeden girmenin nasıl olacağı yönünde sorular gündeme gelmişti. Şimdi DEVA Partisi kendi ismini ve sloganını kullanacağını kaydetti. Bu durum ittifakımız için hiçbir şekilde problem oluşturmuyor. Çünkü ittifak partileri zaten ittifak içinde kendi logoları ile yer alırlar. Şu anda ittifakımızda 4 parti var. Bu sayının 6’ya yükselme ihtimali var. DEVA Partisi ittifakımıza katılırken kendi ismi ve logosuyla yer alabilir.”



BBP Lideri’ne mesaj: “Rahatsızlar”

“Büyük Birlik Partisi diyor ya acaba dağılırlar mı, diye. Cumhur İttifakı’nın birlikte fotoğrafı bile yok. BBP ile fotoğraf çektirmekten de rahatsızlık duyuyorlar. AK Parti, MHP ve BBP üçlüsünden oluşan bir ittifakın fotoğrafı yok. Destici’nin tüm söylemi Cumhur İttifakı’nın lehineyken kendisini 23 Nisan’da alkışlamadılar bile. Bu nasıl ittifak?”

Yorumlar (0)