DEVA Partisi lideri Babacan'dan '6 sıfır' iddiası: "Erdoğan bilmiyordu"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Erdoğan paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi" açıklamasını yaptı.

SİYASET 29.09.2022, 11:41 30.09.2022, 08:50
DEVA Partisi lideri Babacan'dan '6 sıfır' iddiası: "Erdoğan bilmiyordu"

2005 yılında paradan 6 sıfır atılarak, Yeni Türk Lirası tedavüle girdi. Erdoğan'ın, Babacan'a ilişkin '6 sıfır' eleştirileri son günlerde gündem oldu. Erdoğan'ın paradaki sıfırların kendi talimatıyla atıldığını söylemişti. 

Babacan'dan "6 sıfır" iddiası: "Erdoğan, gazeteden öğrendi"

Bir televizyon programına konuk olan ve açıklamalarda bulunan Ali Babacan, Erdoğan'ın paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendiğini öne sürdü.

Babacan, şunları söyledi:

"Paradan 6 sıfırı biz attık diyor. 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi. Ertesi gün, 'Ya bu ne' dedi, 'Paradan 6 sıfır mı atıyorsunuz?' diye bana sordu. Ben de 'evet' dedim. 'Keşke söyleseydin de ben açıklasaydım sen neden açıkladın?' dedi."

"Her şeye burnunu sokmak zorunda değil"

"Paradan 6 sıfır atma törenini Merkez Bankası'nda yaptık." diyen Babacan, "Bugün böyle bir şey olsa, Merkez Bankası'nda mı tören yapılır yoksa külliyede mi? Bunu, onu kınamak için söylemiyorum. Devletin başında olan bir kişi her şeyi bilmek, her şeye burnunu sokmak zorunda değil. Devletin başındaki, yapacağı iş, ehil ve dürüst kadroları önemli noktalara atayarak ve genel koordinasyon sağlayacak bu kadar."

Yorumlar (0)