Destici, HDP’nin kapatılması davasını değerlendirdi 

BBP Genel Başkanı Mustada Destici, HDP’nin kapatılması istemiyle açılan dava için, “Yalnızca biz değil milletimiz de memnun.” ifadesini kullandı. 

SİYASET 22.06.2021, 15:30 23.06.2021, 09:19
Destici, HDP’nin kapatılması davasını değerlendirdi 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Destici, sözlerine şu şekilde başladı: “Ülkemizde daha önce büyük istikrarsızlıklar yaşandı ve darbelerle karşılaşıldı. Hükümetlerin ömrü çoğunlukla oldukça kısa oldu. Bunların bedelini ise Türkiye (vatandaşlar) ödedi. Yeni sistemle birlikte yönetimde ve adalette istikrar sağlandı.” 

Yeni anayasa hakkında değerlendirmeler 

Destici: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çağrısında bulunuyor. Bizim de beklentimiz, ülkemizin darbe anayasasından kurtulması ve hukuk temelli, Türk milleti kültürüne, beklentilerine ve inancına uygun demokratik ve sivil bir anayasa. Biz, yeni anayasa çağrısını destekliyoruz. Yeni anayasada seçim barajının kaldırılmasını da istiyoruz. Öte yandan daraltılmış veya dar bölge seçim sistemini ülkemiz için uygun görmüyoruz.” 



HDP’nin kapatılması istemiyle açılan dava 

Destici: “HDP’nin kapatılması davasının hiçbir siyasi tarafı yoktur. Bu dava, hukukun zaruri fakat geç kaldığı bir işlemdir. Kapatma kararı hem iç hem de dış hukuka uygundur. HDP, siyasi parti vasfı taşımamaktadır. Bu sebeple de siyasi parti olarak kabul edilmemelidir. Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı Gazi Meclisimiz, içindeki terör örgütü uzantıları sebebiyle ülkenin en kritik konularının bile görüşülmediği bir yer haline gelmiştir. Bu sebeple de Meclis içinde bulunan terör örgütü uzantıları, güvenlik meselesi halindedir. HDP, terör örgütünün sözcüsü olmak dışında çok sayıda cinayetin de sorumlusudur. Bu parti Kürtlerin değil PKK’nın partisidir. Bu parti, Türkiye’nin değil YPG/PYD’nin partisidir.” 

“Yalnız bizi değil Türk milletini memnun etti” 

Destici: “AYM’nin oy birliği ile HDP’nin kapatılması hakkındaki davayı kabul etmesi yalnız bizi değil Türk milletini memnun etti. İnşallah bu süreç sonunda terörün ve teröristin partisinin yaşama hakkı olmadığını dünyaya göstereceğiz. PKK’nın siyasi şubesi de bir daha açılmamak üzere kapatılacak.” 

Yorumlar (0)