Destici’den Türkiye’nin Suriye politikasına destek

Mustafa Destici, "Düşman olan ülkelerin dahi zaman zaman birbirleriyle konuştuklarını, görüştüklerini, anlaştıklarını gördük. Suriye rejimiyle görüşülmesi de bu çerçevede yorumlanmalıdır. Devletimiz, hükümetimiz bu yönde bir adım atıyorsa Türk milletinin, kardeş ülkelerde yaşayan yurttaşlarımızın ve iç savaştan ötürü ülkesini terk eden milyonlarca mültecinin mağduriyetinin giderilmesi içindir. Parti olarak biz de her daim ülkenin, milletin lehine olan her şeyi desteklemişizdir ve desteklemeye de devam edeceğiz." dedi.

SİYASET 17.08.2022, 18:20
Destici’den Türkiye’nin Suriye politikasına destek

BBP (Büyük Birlik Partisi) lideri Destici, partisinin genel merkez binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

Ülkemizin Suriye rejimiyle iletişim kurma ihtimalini yorumlayan Destici, her devletlerin dönem dönem dış siyasete bakışında bazı değişiklikler olabileceğini savundu. 

Suriye'deki operasyonların devam etmesi gerektiğini kaydeden Destici, "Türkiye orada ne zamana dek kalacak? ABD, Rusya, İran ne kadar kalacaksa o kadar kalacağız. Önce onlar çekilmelidir. Şu anda hiç kimse bize çekilmemiz gerektiğini söyleyemez. Söylerseler de bizim için bir karşılığı ve önemi yoktur." dedi. 

"BBP olarak destekliyoruz"

Destici, şöyle devam etti: 

"Düşman olan ülkelerin dahi zaman zaman birbirleriyle konuştuklarını, görüştüklerini, anlaştıklarını gördük. Tarihte bu tip örnekler çokça mevcut. Nice savaşların ardından ülkeler barışmış, anlaşmış ve müşterek kararlar almışlardır. Suriye rejimiyle görüşülmesi de bu çerçevede yorumlanmalıdır. Devletimiz, hükümetimiz bu yönde bir adım atıyorsa Türk milletinin, kardeş ülkelerde yaşayan yurttaşlarımızın ve iç savaştan ötürü ülkesini terk eden milyonlarca mültecinin mağduriyetinin giderilmesi içindir. Parti olarak biz de her daim ülkenin, milletin lehine olan her şeyi desteklemişizdir ve desteklemeye de devam edeceğiz. Çünkü bu bir milli meseledir. Bu meseleye bu yönden bakılmalıdır ve böyle yorumlanmalıdır." 

Yorumlar (0)