Destici’den Türkiye'yi suçlayan Iraklı yetkililere tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak’ın Duhok bölgesindeki saldırıyla ilgili Türkiye’yi suçlayan Iraklı yetkililere tepki gösterdi. 

SİYASET 22.07.2022, 12:56 23.07.2022, 07:21
Destici’den Türkiye'yi suçlayan Iraklı yetkililere tepki

Irak’ın Duhok bölgesine bağlı Zaho ilçesindeki saldırıda siviller hayatını kaybetmiş, Irak makamları ise konuyla ilgili olarak Türkiye’yi zan altında bırakan iddialar ortaya atmıştı. Dışişleri Bakanlığı tarafından net şekilde yalanlanan bu iddialar sonrası Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici’den de yazılı açıklama geldi. 

“Tüm terör saldırılarını lanetliyoruz”

Tüm terör saldırılarını lanetlediklerini dile getiren Destici, PKK’nın eylemleri sonrası hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar diledi. Türkiye’nin yaklaşık 40 senedir terörle mücadele halinde olan bir ülke olduğunun altını çizen Destici, “Bu süreçte terörü bitirmek için tüm imkânlarını seferber etmiş, terörün derin acılarını yaşamış büyük Türk milletinin bir mensubu olarak, bu ve benzeri tüm terör eylemlerinin tam karşısında olduğumuzu belirtmek isterim. Tüm terör saldırılarını lanetliyoruz” dedi. 

“Yaşanan bu tarz olaylar, bölge istikrarını sekteye uğratmaktadır”

Irak hükümeti ve yetkililerinin, kendi ülkeleri içerisindeki terörle mücadele çalışmaları konusunda daha aktif olması gerektiğini dile getiren Destici, “Yaşanan bu tarz olaylar, iki ülke arasındaki ilişkilere ciddi zarar vermekte, bölge istikrarını da sekteye uğratmaktadır. Irak hükümeti ve yetkilileri, kendi sınırları içerisindeki terörle mücadele faaliyetleri konusunda daha büyük adımlar atmalıdır. Bu konuda kendilerine önemli görevler düşmektedir” ifadelerini kullandı. 

“Önce kendi topraklarınızı teröristlerden arındırın”

Zaho’daki saldırı ile ilgili Türkiye’nin sistematik bir şekilde karalanmak istendiğini dile getiren Destici, “PKK ve onun uzantısı olan örgütlerin açıklamalarına itibar ederek ülkemizi haksız bir şekilde suçlamaya kalkanlara cevabımız, ‘önce kendi topraklarınızı teröristlerden arındırın’ olacaktır. Eğer bu gerçekleşirse, zaten ordumuzun da sınır ötesi bölgelerde yeni operasyonlar yapmasına lüzum kalmayacaktır. Türkiye’yi kardeş Irak halkı ile karşı karşıya getirmek isteyenleri aklıselim davranmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

HDP, PKK ve Diyarbakır Barosu’nun açıklamalarına dikkat çekti

Irak’taki saldırı sonrası Diyarbakır Barosu, HDP ve PKK’dan gelen peş peşe karalayıcı açıklamaların tesadüf olmadığını aktaran Destici, “Türkiye’ye karşı yürütülen bu sistematik karalama operasyonu, bu açıklamalardan bağımsız olarak değerlendirilmemelidir. Ülkemizi uluslararası platformda zor bir duruma sokmaya çalışanların kara propaganda faaliyetleri, terör eylemi kapsamında ele alınmalıdır. Bu şahıslar ve bu açıklamaları yapanlar, kesinlikle cezasız bırakılmamalıdır” dedi.

Yorumlar (0)