Destici: OHAL'in 2023'e kadar devam etmesinden yanayız

Mustafa Destici, "OHAL'in bir müddet daha ülkemizde devam etmesinden yanayız. Çünkü tehdit içeriden ve dışarıdan devam ediyor. Bunu da her noktada görebiliyoruz." dedi.

SİYASET 18.07.2021, 00:55
Destici: OHAL'in 2023'e kadar devam etmesinden yanayız

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çeşitli programlara iştirak etmek üzere Ordu’ya geldi. Destici, ilk olarak parti üyeleriyle bir restoranda gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

"Tehdit içeriden ve dışarıdan devam ediyor"

Burada önemli açıklamalarda bulunan Destici, olağanüstü halin 2023 yılına dek uzatılmasından yana olduklarını dile getirdi.

Tehdidin içeriden ve dışarıdan devam ettiğini kaydeden Destici, şu ifadeleri sarf etti:

"OHAL kanunlarının uzatılması durumuna gelince, bunun da ülkemiz açısından gerekli olduğu kanaatindeyiz. Bizim bu hususta tek bir uyarımız oldu, 3 yıl yerine 2 yıl olmasını istedik. Çünkü 2023'te seçimler var. 2023 sonrasına da seçilecek olan Meclis karar versin. Yani şu anki Meclis 2023 yılı sonrası ile ilgili tasarrufta bulunmasın, 2023 yılına dek uzatalım, 2023 yılından sonra gelen Meclis de buna kendisi karar versin.

Biz iyi niyetli olarak demokratik teklifimizi yaptık. Yoksa biz normal olarak tabii ki OHAL'in bir müddet daha ülkemizde devam etmesinden yanayız. Çünkü tehdit içeriden ve dışarıdan devam ediyor. Bunu da her noktada görebiliyoruz."

HDP ve CHP'yi eleştirdi

Konuşmasının devamında HDP ve CHP'yi eleştiren Destici, şu ifadelere yer verdi:

"Köy koruyucularının aldığı maaş HDP'yi neden rahatsız eder? HDP bundan rahatsız olur çünkü PKK’nın siyasi uzantısı. Peki CHP neden rahatsız oluyor? İşte ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum ve milletimizin de bunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Biz BBP olarak açık ve net bir şekilde köy koruyucularımızın asgari ücret altında maaş almasını yanlış buluyoruz ve yasanın bu kısmını sonuna dek destekliyoruz."



Yorumlar (0)