Destici: “Müslümanların tek umudu Türkiye”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün Müslümanların umudu olduğunu söyleyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Osmanlı Devleti'nin çatısı altında hayatını sürdüren Müslümanlar öncelikli olmak üzere devletleşememiş tüm unsurların bir ümididir Türkiye” dedi.

SİYASET 01.08.2022, 17:35 02.08.2022, 08:56
Destici: “Müslümanların tek umudu Türkiye”

Sivas'ta düzenlenen İl Genel Meclisi Toplantısı'nda açıklamalar yapan Destici, burada gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye'nin her anlamda büyük bir devlet ve ülke olduğunu ifade etti.

“Türkiye’yi daha zengin ve güçlü bir ülke haline getireceğiz”

Türkiye'nin kültürüyle, insan yapısıyla çok zengin bir ülke olduğunu aktaran Destici, "Biz şu anda büyük Osmanlı Devleti'nin bize bıraktığı bakiye üzerinde duruyoruz. Arap’ıyla, Boşnak’ıyla, Çerkez’iyle, Türkmen’iyle, Sünni’siyle ve Alevi'siyle hep birlikte büyük bir Türk milletinin bireyleriyiz" dedi.

Geçtiğimiz hafta parti bünyesinde Balkan ülkelerini dolaşan Destici, o bölgelerde küçük küçük devletlerin farklı etnik koşullar üzerine inşa edildiğini söyledi. Destici, "Türkiye'yi zengin ve daha güçlü bir devlet şekline sokacağız. O bölgelerde hayatını sürdüren Boşnaklar, Arnavutlar, Türkler ve Müslümanlar ağırlıklı olmak şekilde Türkiye'yi önemsiyor. Eğer başlarına kötü bir şey gelirse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurtarıcıları olacağını düşünüyorlar.”

“Birçok ülkenin ümidi Türkiye”

Türkiye’nin birçok Müslüman ülke için kurtarıcı görüldüğünü ifade eden Destici, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti yalnızca kendi içerisinde hayatını sürdüren 85-90 milyonluk insanıyla değil, özellikle Osmanlı Devleti'nin himayesinde hayat sürdüren Müslümanlar öncelikli olmak üzere devletleşememiş tüm bölgelerin de ümidi durumuna gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni diğer Balkan ülkeleriyle karşılaştırdığımızda biz onların daha önünde duruyoruz. Türkiye bu yüzden onlar adına oldukça büyük bir umut ışığı. Yalnızca Türkiye'de hayatını sürdürenler adına değil, o kesimde yaşayanlar için de güneyimiz taraflarda hayatını sürdürenler adına da özellikle Orta Asya ve Kafkaslar da yaşam mücadelesi veren topluluklar için de bir büyük umut. Biz bu ümidi soldurmayacağız, inşallah hep beraber Türkiye'yi daha zengin ve daha güçlü bir devlet şekline getireceğiz."

“Üretim yapan baş üstünde taşınmalı”

İl Genel Meclisinin ardından Sivas Ziraat Odası Başkanlığına ziyarette bulunan Destici, çiftçilerle ve oda başkanı Hacı Çetindağ ile sohbet etti. Destici, buradan da açıklamalarda bulunarak, zamanında kendisinin de çiftçilik ile uğraştığını dile getirdi. Üretim yapan kişilerin her zaman için baş üstünde olması gerektiğine dikkat çeken Destici, Sivas'ın çok büyük tarım arazilerinin bulunduğu il olduğunu ifade etti.

“Çiftçiye destek verilmeli”

Üretimin yükselmesi adına tarıma yönelmek gerektiğini aktaran Destici, "Desteklerin direkt olarak üreticiye sağlanması gerekiyor. Çiftçilerimizin ilk olarak gübre ve akaryakıt gibi girdilerinin maliyetleri konuşulması gerekiyor. Fiyatlar çok fazla yükseldi. Hayvancılıkla uğraş verenler için de yem fiyatlarında da büyük bir girdi maliyeti söz konusu" dedi.

Özellikle temel hububat ürünlerinde ve tahıl üretiminde taban fiyatlarla bu problemlerin aşıldığını söyleyen Destici, “Yulafa, arpaya ve buğdaya, arpaya uygulanan taban fiyat işlemi çiftçimizi oldukça mutlu etti. Eğer bir doğal afet yaşanmamışsa ve çok büyük bir kuraklık yaşanmamışsa bu, çiftçimizi sevindirdi. Hayvancılıkta hem tüketicinin hem de üreticinin mağdur olduğu zamanlar oluyor, bu durumun da düzenlenmesi gerekiyor. İşin doğrusu yem konusunda destek sağlanması gerekiyor. Çiftçinin kullanmış olduğu mazottan alınan özel tüketim vergisinin bir an önce kaldırılması gerekiyor" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)