Destici: En büyük satılmışlık...

BBP Lideri Mustafa Destici, Türk ordusunu satılmışlık ile itham etmenin en büyük satılmışlık olduğunu belirtti.

SİYASET 02.12.2020, 14:17 03.12.2020, 12:55
Destici: En büyük satılmışlık...

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici, gündeme dair değerlendirme yaptı.

TSK üzerinden siyaset, bilek güreşi, iktidar ve hükümet eleştirisi yapılmayacağını belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, siyasi ihtirasa kapılarak Türk ordusunu şuursuzca "satılmışlık"la itham etmenin en büyük satılmışlık olduğunu vurguladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından terör örgütü DEAŞ'a karşı başarılı operasyonların düzenlendiğini hatırlatan BBP Lideri Mustafa Destici, terör nereden ve kimden gelirse gelsin her türlüsüne karşı Türk güvenlik güçlerinin kahramanca mücadele ettiğini kaydederek, güvenlik güçlerine dua etti.

Salgınla mücadele

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele konusunda değerlendirme yapan BBP Genel Başkanı Destici, vaka sayılarının dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de arttığını, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tedbirleri desteklediklerini bildirdi.

Sağlık çalışanlarına minnet ve şükranlarını arz eden Mustafa Destici, yoğun emek veren tüm kamu görevlilerine de teşekkürlerini iletti.

Yunanistan'a "Karabağ" hatırlatması

Yunanistan'da seçilmiş İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye yönelik ırkçı tehdit mesajlarını kınayan Destici, yapılan hakaretlerin esasen Batı Trakya Türklerinin geneline yapıldığını ifade ederek, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını, Batı Trakya'da tek bir Türk'ün kılına zarar gelmesi durumunda bedelinin çok ağır olacağını ve Karabağ'da ne yaşandıysa aynısının yaşanacağını Yunanistan'a hatırlattı.

CHP'nin "TSK satılmış" açıklamaları

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır tarafından TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) yönelik sarf edilen sözlere de sert tepki gösteren Mustafa Destici, TSK üzerinden siyaset, bilek güreşi, iktidar ve hükümet eleştirisi yapılmayacağını, siyasi ihtirasa kapılarak Türk ordusunu şuursuzca "satılmışlık"la itham etmenin en büyük satılmışlık olduğunu dile getirdi. Destici, ne CHP'den ne de CHP'li vekilden herhangi bir özür gelmediğine de dikkat çekti.

Katar ile yapılan anlaşma

Türkiye'nin dost ülke Katar ile yaptığı anlaşmalara dair konuşan Destici, hangi ülke Türkiye'ye yatırım yapmak isterse kapıların açık olduğunu hatırlatarak, ABD ve Almanya'dan yatırım yapmak isteği oldu da Türkiye'nin mi engel olduğu, Suudi Arabistan'ın neden Türkiye'ye ambargo koyduğunu, Kuzey Afrika ülkeleri ile Türkiye'nin ilişkilerinin neden bozulduğunu sordu ve CHP'nin bunları sorması gerekirken önce "Katar'la niye yapılıyor" dediğini söyledi.

Destici, "Türk ekonomisi kötüye gitsin, Türkiye darboğaza girsin, Türk milleti düzlüğe çıkmasın. Biz de kötü ekonomiden rant sağlayalım" diye yapılan hesapların tutmayacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)