Destici'den 'ters kelepçeyle gözaltı' için açıklama

Destici, BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü'nün ters kelepçe takılarak gözaltına alınmasına dair, "Sayın Soylu'nun yüksek hassasiyetine karşın bunların yaşanıyor olması çok manidardır." dedi.

SİYASET 06.07.2021, 19:15
Destici'den 'ters kelepçeyle gözaltı' için açıklama

BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, partisinin Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü'nün polisler tarafından ters kelepçe takılarak gözaltına alınmasına dair konuştu.

Destici, olayı duyar duymaz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü ve bu hadisenin yaşanmasına sebep olan görevliler ile ilgili soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

'Partisinin tüm teşkilat üyelerine salgınla mücadelede görevlilere yardımcı olmalarını talep ettiklerini' ifade eden Destici, 'hiç kimsenin toplum sağlığı hususunda uyacakları kurallardan muaf olmadığını' dile getirdi.

"Çok manidar..."

Polisin, 'devletin vatandaşlarla karşı karşıya gelen yüzü olduğunu' ifade eden Destici, şöyle devam etti:

"Her kamu personeli gibi güvenlik kuvvetlerimiz de görevlerini hukuk çerçevesinde yapmak mecburiyetindedir. Ters kelepçe uygulamasının en uç durumlarda ve son çare olarak uygulanması gerektiğine ilişkin tüm kolluk güçlerine, Sayın Soylu'nun talimatı olduğunu da biliyoruz. Buna karşın hem de bir bayana bu uygulamayı reva görmek, adli-idari ve haksız süreçlerde soruşturulup yargılanması gereken bir durumdur. Sayın Soylu'nun yüksek hassasiyetine karşın bunların yaşanıyor olması çok manidardır.

Biz Sayın Soylu'ya güveniyoruz. Onun özellikle terörle, suçla ve suçlularla ne denli fedakar bir çalışma yürüttüğüne de şahidiz. Türkiye'nin terörle mücadelesinin en sağlam aktörlerinin başında gelen Sayın Soylu, bu tür durumlarla da yıpratılıp terörle mücadelesine de sekte mi vurulmak istenmektedir? Yalnızca şahsı değil, onunla birlikte tüm İçişleri Bakanlığı ve emniyet görevlilerine de aynı zorluk mu yaşatılmak istenmektedir? Acaba hangi çevreler devreye girmiştir de bir taraftan İçişleri Bakanlığı, diğer taraftan BBP tabanı tahrik edilerek Cumhur İttifakı yıpratılsın? Bir taşla iki kuş vurmayı hedefleyenler şunu bilsinler ki biz bu oyunlara asla gelmeyiz, bu tahriklere kapılmayız, bu provokasyonu hemen bozarız. Açılan soruşturma doğrultusunda olayın bu yönleri de araştırılmalı, burada ihmali ve dahli olanlar soruşturma kapsamına alınmalıdır. Hukuk sınırlarını zorlayan kamu personelleri, meslekleri kadar bulundukları kurumun ve devletin itibarını da düşünmek zorundadır."

Yorumlar (0)