Destici'den Başbağlar Katliamı açıklaması: Hesabını soracağız

Başbağlar Katliamı ile ilgili açıklama yapan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu elzem olay terör yapılanmalarıyla, terör örgütlerinin dışarıdaki ve içerideki yardımcılarının, insanlık dışı karakterlerini meydana çıkaran, en büyük örneklerdendir" dedi.

SİYASET 05.07.2022, 16:15 06.07.2022, 14:58
Destici'den Başbağlar Katliamı açıklaması: Hesabını soracağız

Başbağlar Katliamı’nda 29 kişinin ibadethanesinden dışarı çıkarılarak kurşuna dizildiğini ve 4 kişinin yakıldığını dile getiren BBP Genel Başkanı Destici, toplamda 33 kişinin şehit edildiğine değindi.

“Halkımıza karşı sorumluluğumuzu bir an bile aklımızdan çıkarmayacağız”

Başbağlar'da meydana gelen katliamın aydınlatılması gerektiğine dikkat çeken BBP lideri Destici, "Öte yandan Başbağlar’da yaşanan katliamı, terör yapılanmalarıyla dışarıda ve içeride bulunan yardımcılarıyla, insanlık dışı karakterlerini meydana çıkaran en büyük örneklerdendir. 'Barış, insan hakları, demokrasi, insan hakları' maskesi arkasına saklanarak gerçekleştirilen namussuzca, alçakça ve vahşi cinayetler, Türkiye'nin son on senedir içerisinde bulunduğu terör belasının en etkili özetidir. Bu yaşananların hesabını sormamız gerekiyor. Halkımıza karşı sorumluluğumuz ve görevimiz bulunduğunu bir an bile aklımızdan çıkaramayacağız” dedi.

“Teröre destek olanlar cinayetlerin ortağıdır”

Açıklamalarına devam eden BBP Genel Başkanı Destici, "Dışarıda veya içeride bu hainlere ses çıkaramayanlar, iyi niyet gösterenler, gerekçe arayanlar, görmezden gelenler, destek olan, sohbet eden, iş birliği içerisinde olan herkes, öncelikle Başbağlar Katliamı olmak üzere, ülkemizde gerçekleştirilen yüzlerce cinayetin ortağıdır. Bu kişiler canilerin ve katillerin yanındadır. Türk halkı her açıdan büyük bir millettir. Geçte olsa Başbağlar da yaşananların hesabı sorulacaktır. 29’uncu senesini yaşadığımız Başbağlar Katliamında hayatını kaybeden evlatlarımız ve kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Bütün şehitlerimizin, acılarını ve hatıralarını unutmayacağız. Yaşantımız süresince bizimle beraber gelecek. Hepsini mekanı cennet olsun" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)