Destici'den anayasa çağrısına cevap!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına destek verdi. Destici, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

SİYASET 03.02.2021, 13:29 04.02.2021, 09:19
Destici'den anayasa çağrısına cevap!

Boğaziçi Üniversitesinde yaşananları takip ettiklerini belirten BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin geleceğini temsil eden üniversite öğrencilerine, fikirlerini ifade ederlerken hoşgörü ile yaklaşılması gerektiğini belirterek, "Fakat bu noktada polisimize ve askerimize kurşun sıkanların, öğretmenlerimizi, vatandaşlarımızı, bebeklerimizi katledenlerin, onların yandaş ve destekçilerinin üniversitelerimize dair hiçbir fikrinin değeri yoktur." dedi.

Üniversitelerin Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmak isteyen bölücü terör örgütlerinin idman sahası olmağını belirten Mustafa Destici, "Buna izin vermeyiz. Üniversiteler, siyasilerin propaganda sahası da değildir. Öğrencilerimiz, fikirlerini, düşüncelerini, tepkilerini, kanunlara uygun olması kaydıyla ifade edebilmeli. Her zaman yanlarındayız. Üniversiteler öğrencilerindir. Üniversite; huzur isteyen, çocuklarının güvenliğini isteyen ailelerin, vergileriyle ücretsiz eğitim verilmesine vesile olan esnafın, memurun, çiftçinin, özetle tüm milletindir." diye konuştu.

Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısı

"Yeni anayasa" çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olumlu yanıt veren BBP lideri Mustafa Destici, "İçinde kırmızı çizgilerimizin bulunduğu detaylı çalışmaları daha önce ilgili kurumlara sunmuştuk. Kuvvetler ayrılığı ilkesinde aksak yönlerin sona erdirilmesi ve hukuk temelinde bir ortak yaşam anlayışının geliştirilmesi için düzenlenecek anayasaya katkı sunarız." dedi.

Mustafa Destici sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Daha müreffeh, özgür, güvenli, hukuki, idari ve ekonomik projelere katkı sağlayan olumlu her hamlenin içinde bulunuruz. BBP, toplumsal konsensüse zararlı olacak, üzüm yemek yerine bağcıyı dövmeyi yeğleyen tartışmalara katılmayız."

Yorumlar (0)