"Demirtaş'ı savunduğum için yüzlerce dua aldım"

Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'nın tutuklu olmasını eleştirmesinin ardından gelen tepkiler sonrası Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğini bırakan Bülent Arınç ilk kez konuştu.

SİYASET 02.12.2020, 08:27 02.12.2020, 15:30
"Demirtaş'ı savunduğum için yüzlerce dua aldım"

Cumhurbaşkanlığı YİK (Yüksek İstişare Kurulu) üyesi iken, Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'nın tutuksuz yargılanması gerektiğini ve neden tutuklu olduklarını hâlâ anlamadığını söyleyerek büyük tepki çeken Bülent Arınç, istifasını verdikten sonra ilk kez konuştu.

Habertürk televizyonunda yaptığı "Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala" açıklamasının ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere büyük tepki toplayan Bülent Arınç, Erdoğan'ın "Bunları (Demirtaş ve Kavala için özgürlük) söyleyen (Bülent Arınç) benim yol arkadaşım olamaz" sözleri sonrası geçtiğimiz hafta içinde Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğini bıraktığını duyurmuştu.

Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'nın tutukluluğuna itiraz ettiği için tepki gören ve ardından YİK üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç, ilk kez konuştu.

Her zaman olduğu gibi bundan sonra da hukuka bağlı cesur ilkeli dürüst bir siyasetçi olarak hakikatleri savunmakta kararlı olduğunu belirten Bülent Arınç, Habertürk televizyonunda yaptığı ve çok eleştirilen konuşma nedeniyle yüzlerce dostundan samimi destek ve dua aldığını, bazılarıyla telefonda görüştüğünü kaydederek, "Beni onurlandıran tüm bu mesajlardan ötürü herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kendisine verilen bu desteklerin, sözlerinin vicdanlarda karşılık bulduğuna dair bir gösterge olduğunu ifade eden Bülent Arınç, doğruları savunmakta kararlı olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (1)
MEHMET ÖNGE 3 yıl önce
Arınç Allah'a havale ediyorum