Demirtaş'ı ziyaret etmek istiyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek istediğini söyledi.

SİYASET 03.07.2019, 15:41
Demirtaş'ı ziyaret etmek istiyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "23 Haziran Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde lehinize olacak şekilde seçim sonuçlarına etkisi olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edip etmeyeceğine yönelik bu soruya şu cevabı verdi:

"Önce şunu belirteyim! Sayın Selahattin Demirtaş'a ben 23 Haziran öncesi söylemleri ve ortaya koyduğu teşvik ve destekten ötürü teşekkürümü etmiştim. Bu tutum ve davranışlar bizim için elbette çok önemli. Bu bize çokça soruldu. Selahattkin Demirtaş neden tutuklu? Bunu herkes anlamak istiyor, ben de anlamak istiyorum. 

Bu bağlamda özellikle hukuk açısından mağdur edilmiş her kim var ise ben yanında olduğumu ve bu sürecin bir an önce bitirilmesi gerektiğini, insanların suçu belli değilken yaratılan ortamda yıllarca hapis yatan insanların hayatlarını kaybettiğini biliyoruz.

Daha dün değil evvelsi gün Ergenekon süreci yaşandı ve o süreçte intihar edenleri biliyoruz. O süreçte hayatlarını kaybedenleri biliyoruz. O süreçte yaşamlarını, ailelerini, hayatlarının değiştiğini biliyoruz. Bu kadar hukuka aykırı bir düzenin insanların hayatlarını etkilemesini kim kabul edebilir ki? Hiç kimse kabul edemez. Vicdana hukuka adalete sığmayan işler bu işler. Bu bakımdan elbetteki imkan olsa ziyaret etmek isterim.

Ama dediğim gibi bazı ziyaretlerle ilgili kurallar var. Bizim milletvekilimiz var hapiste. Eren Erdem. Niye tutuklu mesela? Onun gibi başka vekiller var, gazeteciler var. Bunlar suçluysa suçunu ortaya koyun, suçlu değillerse eğer bir yargılama süreci varsa bırakın tutuksuz yargılayın.

Bu kadar net ve basit bir talep yani. Umarım herkes için adalet hızlıca yerini bulur. Ve hak eden herkesin özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum."

Yorumlar (0)