Demirtaş'a buzdolabı çok görülmemiş!

"Selahattin Demirtaş'a buzdolabını çok gördüler" başlığıyla çıkan haberler de yalan çıktı. Selahattin Demirtaş'a buzdolabı çok görülmemiş, buzdolapları çok görülmüş.

SİYASET 09.08.2020, 16:14
Demirtaş'a buzdolabı çok görülmemiş!

Selahattin Demirtaş'ın Edirne F Tipi Cezaevi yönetiminden buzdolabı talep ettiği ancak yönetimin bu talebi çok görerek kabul etmediği haberleri üzerine Edirne Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama geldi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın odasında zaten bir buzdolabı bulunduğu ancak Selahattin Demirtaş'ın keyfi olarak ikinci bir buzdolabı istemesi üzerine bu talebinin eşitlik ilkesi gereği kabul edilmediğini duyurdu.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında (Gazete Duvar, Bianet, Tele1 TV) ve sosyal medya hesaplarında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevindeki odasında buzdolabı bulunmadığına, buzdolabı talebinin ceza infaz kurumu idaresi tarafından reddedildiğine dair haberler ve paylaşımların kati surette asılsız olduğu vurgulandı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın odasında buzdolabı bulunduğunun altı çizilen açıklamada Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki her odada hükümlü ve tutuklunun talebi doğrultusunda bir adet buzdolabı bulundurulduğunu, Selahattin Demirtaş'ın odasında da isteği doğrultusunda bir adet buzdolabı var olduğunu ancak beyefendinin buzdolabı varken 2. buzdolabı istediğini, yönetmelik gereğince bu talebin ceza infaz kurumu yönetimi tarafından kabul edilmediğini bildirdi.

Yorumlar (0)