Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü teklifine destek

Son günlerde gündemde olan “başörtüsü teklifi” ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Ahmet Davutoğlu, “Ülkemizde karşı görüşleri bulunan taraflar birbirlerinin haklarını kolaylıkla savunursa barış atmosferini yakalayabiliriz” dedi.

SİYASET 04.10.2022, 17:08
Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü teklifine destek

Gece saatlerinde “başörtü güvence teklifi” açıklamasında bulunan ve gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Bir televizyon kanalına katılan Davutoğlu’na burada “başörtü teklifi” ile ilgili soru soruldu.

“Farklı kesimler birbirini savunmalı”

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının sonrasında Twitter hesabından yaptığı paylaşımla destek olduğunu dile getirdi. Farklı görüş ve inançları olan kişilerin haklarını farklı kesimlerin savunması durumunda problemlerin ortadan kalkacağını aktaran Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun söyleminin değerli olduğunu söyledi.

“Tarihi bir öneme sahip çağrıdır”

Farklı kesimlerin birbirinin hakkını savunması gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, "Türklerin endişelerini Kürtler azaltmaya uğraşırsa, Kürtlerin haklarını Türkler savunursa, yanı kısacası farklı kesimler birbirini gözetirse ve temel dini özgürlükler ve haklar kolaylıkla savunulmuş olur. Özgürlükçü laiklik düşüncesine dindarlar sahip çıkarsa Türkiye bir barış ortamına giriş yapar. Diğer türlü herkes kendi mahallesi içine geri çekilir ve biz bu durumu geçemeyiz. Dün Sayın Kılıçdaroğlu'nun taptığı açıklama bu noktada tarihi ve önemli bir istektir." diye konuştu.

Yorumlar (0)