Davutoğlu’ndan göçmen karşıtlığı mesajı: Tahrik ortamı oluşturuluyor

Son dönemde Türkiye’nin ilk gündem maddesi haline gelen göçmen krizi ile ilgili açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Toplumda öfke patlamasına zemin hazırlayabilecek bir tahrik ortamı oluşturulmak isteniyor” ifadelerini kullandı. 

SİYASET 10.05.2022, 09:36 10.05.2022, 10:25
Davutoğlu’ndan göçmen karşıtlığı mesajı: Tahrik ortamı oluşturuluyor

Mersin’i ziyaret eden ve burada gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 6’lı masanın Türk demokrasi tarihi için bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. Davutoğlu, “Tarihimizdeki son 70 yıla baktığımızda, 6’lı masa demokrasi tarihimizin en önemli oluşumlarından biridir. Toplumun umut merkezi haline gelmiştir. Biz de bu beklentiler ışığında en iyisini üretmek için çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

“Bu ay bizler 6 parti olarak ilk defa 4 alt komisyon vesilesiyle bir araya geleceğiz”

Türkiye’nin göçmen karşıtlığı üzerinden tehlikeli bir kutuplaşma içine itildiğinin altını çizen Davutoğlu, “Toplumda öfke patlamasına zemin hazırlayabilecek bir tahrik ortamı oluşturmak isteniyor. Göçmen karşıtlığına yönelik sert söylemler, seçim ortamını ve seçim gündemini bozuyor. Bu ay bizler 6 parti olarak ilk defa 4 alt komisyon vesilesiyle bir araya geleceğiz. Bunlardan ilk seçim güvenliği hakkında olacak. Bunun ilk görüşmesini bayram öncesinde gerçekleştirmiştik. Birkaç gün içinde bunun ikinci toplantısını düzenleyeceğiz” dedi. 

“Anayasal değişikliklerin altyapısını oluşturmak için istişarelerimiz sürüyor”

6 partinin kriterlerini ve beklentilerini belirten yeni bir genelge üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirten Ahmet Davutoğlu, “6 siyasi parti arasında koordinasyonu sağlamakla görevli olan yeni bir ekip oluşturuldu. Bu grup tarafından partilerin kırmızı çizgileri ve beklentileri üzerine çalışmalar devam ediyor. Üçüncü olarak da parlamenter sisteme yeniden geri dönüşte nasıl bir geçiş döneminin olacağını ele alıyoruz. Anayasal değişikliklerin altyapısını oluşturmak için istişarelerimiz sürüyor. Bu konuda da mesai harcayan önemli bir çalışma grubumuz var. Onların da bu hafta içinde yeni bir toplantısı olacak. Çalışmalarda gelinen son nokta hakkında bilgi paylaşımı yapılacak” ifadelerini kullandı. 

“Toplamda 4 başlık altında çalışmalarımız devam ediyor”

Merkez Bankası’nın bağımsızlığına büyük önem verdiklerinin altını çizen Ahmet Davutoğlu, “Bu konu bizim için çok önemli. Merkez Bankası’nın bağımsızlığı, ekonomik yapıların yeniden gözden geçirilmesi ve rehabilite çalışmalarının hız kazanması, stratejik planlama kurulu gibi pek çok konuda da görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuda da 6’lı masa çerçevesinde bir başka ekip oluşturulmuş durumda. Toplamda 4 başlık altında çalışmalarımız devam ediyor. Tüm partilerimiz arzulu ve istekli bir şekilde ülkemiz için en iyisini üretebilmenin arzusunda. Bu kapsamda görüşmelerimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. 

“29 Mayıs’taki bu toplantıya biz ev sahipliği yapacağız”

6’lı masa tarafından kurulun 4 çalışma ekibinin, kendi alanlarında hazırladıkları raporları 29 Mayıs’taki toplantıda sunacaklarını belirten Davutoğlu, “29 Mayıs’taki bu toplantıya biz ev sahipliği yapacağız. Sunulan raporlara bakıp, inceleyeceğiz. Raporlar arasında tamamlanmış olan, tüm aşamaları enine boyuna tasarlanmış olanları halkımıza duyuracağız. Bundan sonraki aşamada hedefimiz, ülkemizin tüm sorunlarına en doğru ve en net çözümleri üreterek, toplumumuzu arzuladığı noktaya eriştirmektir” dedi. 

Yorumlar (0)