Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye “Amed” tepkisi: Sen kimsin?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Amed diye bir yer yoktur" ifadelerine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan tepki geldi.

SİYASET 12.03.2023, 10:25 12.03.2023, 10:43
Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye “Amed” tepkisi: Sen kimsin?

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta gerçekleştirilen Bursaspor-Amedspor karşılaşmasında yaşanan olaylar gündemin ilk sırasına oturdu. PFDK'ya gönderilen Bursaspor’a deplasmanda 9 maç seyircisiz oynama ve 326 bin lira para cezası verilmesi yönünde karar alındı.

“Oyuna gelmeyeceğiz, izin vermeyeceğiz”

Konu ile ilgili partisinin grup toplantısında açıklamada bulunan Bahçeli şu ifadelerde bulundu: “Bursaspor-Diyarbakırspor arasında gerçekleştirilen karşılaşmada ortaya çıkarılan görsellerin sporun doğasına ve ahlakına aykırı olduğu birçok kişinin malumudur. Bizlere göre Amed şeklinde isimlendirilen bir yer bulunmamaktadır. Amedspor olarak adlandırılan spor kulübünden de söz edilmeyecektir. Diyarbakırspor'un Amedspor şeklinde geri dönmesi bizim açımızdan yok olarak görülmektedir. Buradan Bursaspor taraftarlarını selamlıyorum. Hepsini milli duruşlarından ötürü tebrik ediyorum. Bölücü kişilerin stadyumu tahrik etmesi öncelikle rezalettir ve cinayettir. Oyuna gelmeyeceğiz, izin vermeyeceğiz”

“Hesabı sorulur, herkes ayağını denk alsın”

Millet İttifakı’nda yer alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabı üzerinden bir video yayınlayarak Devlet Bahçeli'ye konu ile ilgili tepki gösterdi.

"Bahçeli, söylesene sen neden korkuyorsun?" diyerek tepki gösteren Davutoğlu, “Oradaki taraftarların eğer yaş ortalamasına bakarsanız kaçının Yeşil'i hatırladığını anlarsınız. Nasıl gitti o resimler oraya? Bu noktada organize ve bilinçli bir grup bizlere şu mesajı gönderdi: Biz 90'lı senelerin o karanlık zamanına sizlere geri götüreceğiz. Bahçeli ‘Amed de yoktur’ diyor. Kara Amed Türkmen Beyliği var. Dede Korkut'a bir bak içerisinde Amed yazmaktadır. Ya neden çekiniyorsunuz isimlerden? Yunus Emre'nin Türkçesi ne derece mukaddes olarak görüşüyorsa Feqiye Teyran'ın Kürtçesi de o kadar mukaddes olmalıdır. Ne haddine sen bir kültürü tamamıyla yok görüyorsun, sen kimsin? Bursa'da meydana gelen olay bir hadisenin işareti ise, bu provokasyona her kim bulaşırsa bilmelidir 15 Mayıs var. Bunların hesabı o gün sorulacaktır. Herkes ayağını denk alsın” dedi.

Yorumlar (0)