Davutoğlu ve Babacan arasında sular durulmuyor! "Bu yol yürünmez"

6'lı masanın ortakları arasında tartışma sürüyor. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun alınganlık yaptığını söyleyen Babacan, herkesin birbirini idare etmesi gerektiğini ifade etti.

SİYASET 30.07.2022, 12:38
Davutoğlu ve Babacan arasında sular durulmuyor! "Bu yol yürünmez"

AK Parti'den ayrılmasının ardından yeni parti kurarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmuş olduğu 6'lı masada yer bulan iki siyasi olan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu arasında sular durulmuyor.

21'de 21 reddedildi

Ali Babacan'ın, Davutoğlu'nun ittifak teklifini reddetmesiyle birlikte olaylar başladı.

Ali Babacan, "Sayın Davutoğlu, 'Gelecek, Deva ve Saadet ittifak yapalım' diye tavsiye etti. Partinin yetkililerine götürdük. Kurulda 21'de 21 reddedildi. Bir kişi dahi desteklemedi." açıklamasında bulundu.

Gelecek Partisi'nden, Babacan’ın bu sözlerine sert cevap geldi.

"Bu uzun yol yürünmez"

İki parti arasındaki kavgaya yönelik DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan bir açıklama geldi.

Bir televizyon yayınına katılan Babacan, "6’lı masa diye bir organizasyon kurduk, yol arkadaşlığı mevcut. Bütün bu süreçte ufak tefek şeylere takılırsak bu uzun yol yürünmez. Herkes birbirini anlayışla karşılayacak, biraz idare edecek” şeklinde konuştu. 

Davutoğlu ne demişti?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "Ben DEVA’da şimdi “hayır” diyen 21 arkadaşıma şunu soruyorum: İki paragraflık metinde sizi rahatsız eden ne? ‘28 Şubat’ı isterlerse onlara karşı mücadele göstereceğiz’ dememiz mi sizleri rahatsız etti? ‘Bir örtü gibi 28 Şubat’ı istismar ederek yolsuzluğa yönelenlere karşı mücadele edeceğiz’ dememiz mi sizi rahatsız etti? Bizlerle birlikte olmak rahatsız ettiyse altılı masada da birlikteyiz. Atomize olan siyaseti toparlamamız gerek. Burada ego yapmamak ve ‘ben’ dememek lazım." sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)