Davutoğlu'ndan muhalif partililere aday sitemi: Lütfen susun

Altılı masanın adayının CHP lideri Kılıçdaroğlu olacağı yönünde açıklamalarda bulunan muhalif milletvekillerine sitem eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Lütfen susun, zarar veriyorsunuz. Genel başkanlardan icazet almadan bu tür konuşmalar yapmayın." ifadelerini kullandı.

SİYASET 01.02.2023, 10:58 Hakan Öksüz
Davutoğlu'ndan muhalif partililere aday sitemi: Lütfen susun

Altılı masanın önemli isimlerinden olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında önemli mesajlar verdi. Aday tartışmalarına değinen Davutoğlu, seçimin kolay geçeceğine yönelik bir düşünce olduğunu belirterek buna katılmadığını söyledi.

"Genel başkanlarından icazet almadan konuşanlar var"

Davutoğlu'nun gündemindeki konulardan biri de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına ilişkin muhalefet partili milletvekillerinden gelen açıklamalar oldu. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, "Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu olacak." şeklindeki açıklamasını eleştiren Davutoğlu, "Bazı parti mensupları, kendi genel başkanlarından icazet almadan yorumlar yapıyor. Onlara sesleniyorum, lütfen susun. Bu tür açıklamalar bize zarar veriyor. Genel başkanların dışındaki herkes susmalı." ifadelerini kullandı.

"Seçim kolay geçmeyecek"

Davutoğlu, "Muhalif kesimde seçimin kolay geçeceği yönünde bir algı var. Bunun çok zor bir seçim olacağını düşünüyorum. Muhalefetin seçimi kolaylıkla kazanacağı, belirlenen cumhurbaşkanı adayının da bu galibiyetin üstünde yükseleceği algısı doğru değil." diye konuştu.

Yorumlar (0)