Davutoğlu'ndan merak uyandıran açıklama: "Ülke krize girmesin diye yaptım"

AK Parti'den istifasıyla ilgili konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, "davayı sattın" şeklinde tepki gösterenlere yanıt verdi. Davutoğlu, “Bu tarz tepkiler geldikçe şunları ifade edeceğim. O makam ve mevkileri ben millet için terk ettim. Neden? Ülke krize girmesin diye..." açıklamasını yaptı.

SİYASET 19.04.2022, 12:14 19.04.2022, 12:22
Davutoğlu'ndan merak uyandıran açıklama: "Ülke krize girmesin diye yaptım"

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, bugün bir televizyon kanalında önemli açıklamalarda bulundu.

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Davutoğlu, AK Parti’den istifa etmesine ilişkin de konuştu.

AK Parti'den istifa ettikten sonra Gelecek Partisi'ni kuran ve sonraki seçimlere muhalefet ile beraber girecek olan Ahmet Davutoğlu, meydanlarda sık sık kendisine yönelik "davanı sattın" şeklinde gelen tepkilere de yanıt verdi. 

“Milletin 1 kuruşuna dahi sadakat gösterdim”

Davayı satmadığını söyleyen Davutoğlu, bu tepkilerin de yönlendirmeli olduğunu belirterek "Birisi ‘Niye Cumhurbaşkanı'na sadakat göstermedin’ diye sorarsa, ‘ben milletin 1 kuruşuna dahi sadakat gösterdim’ derim. Fakir Anadolu insanları, karşıma çıkıp ‘Sen niye davaya ihanet ettin’ şeklinde bir sözle geldiğinde ben de bunu söylerim. Yönlendirmeli sorular bunlar. Bana söyleyenler, yanımdan ayrılırken diğerlerine ‘bana bunu söyle dediler' şeklinde konuşuyor. Anadolu insanı beni bilir.” açıklamasını yaptı.

"Ülke krize girmesin diye..."

Sözlerine devam eden Davutoğlu, görevden ayrılmasının nedenini, “Böyle tepkiler geldiği zaman ise şunu söyleyeceğim. O makam ve mevkileri ben, millet için terk ettim. Neden? Ülke krize girmesin diye…” sözleriyle açıkladı.

Yorumlar (0)