Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu ve Özdağ yorumu: "Bize rağmen..."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında imzalanan protokolde gizli bir maddenin bulunduğu iddiasına cevap verdi. Görüşme için liderlerin onayının alındığını kaydeden Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu ile pazarlık yapan Özdağ, İçişleri Bakanı yapılacak." söylentisine de açıklık getirdi.

SİYASET 25.05.2023, 16:57 Hakan Öksüz
Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu ve Özdağ yorumu: "Bize rağmen..."

Televizyon ve gazetecilerin Ankara temsilcilerini partisinin genel merkezinde ağırlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme dair soruları yanıtladı. 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gitmesini isteyenlerin daha fazla olduğunun ortaya çıktığına değinen Davutoğlu, "28 Mayıs'taki seçim, aslında bir referandum gibi. Eski düzene devam mı diyeceğiz, yoksa değişmeye mi gideceğiz? Bunun cevabı sandıkta verilecek." dedi.

"Ortak bir zeminde buluşmak zorundayız"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile imzaladığı protokol hakkında konuşan Davutoğlu, "Siyasette bazen şartlar sizi değişime zorlar. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nde kazanabilmek için yüzde 50+1 oy almanız gerekiyor. Bundan dolayı kazanabilmek adına en geniş koalisyonları kurmanız lazım. Geçmişte farklı düşünenler bu yüzden ortak bir zeminde buluşmak zorunda." ifadelerini kullandı.

"Bize rağmen değil, onayımız dahilinde görüştü"

Kılıçdaroğlu'nun, Millet İttifakı'ndaki partilerin görüşünü almadan Özdağ ile protokol imzaladığı iddiasının gerçek dışı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Sinan Oğan dahil tüm taraflarla temas kurma yetkisini biz zaten Sayın Kılıçdaroğlu'na vermiştik. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu, bize karşı bir tavır alarak Sayın Ümit Özdağ ile görüşmüş değil. Biz zaten bu görüşmelerin yapılmasını onayladık. İkinci tura kaldığımıza göre tüm taraflarla görüşmeliyiz." şeklinde konuştu.

Kayyum konusu

Ümit Özdağ ile birçok konuda aynı fikirde olmadıklarını ancak bunun müzakere yapılmayacağını anlamına gelmediğini kaydeden Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu ile dün akşam görüştüm. Gelecek Partisi olarak kayyum meselesinde tavrımız net. Seçilerek görev başına gelinmesi gereken yerlere atama yapılmasına karşıyız. Siz kayyum atadığınız zaman sadece o belediye başkanını değil, ona oy vermiş vatandaşları da cezalandırıyorsunuz. Altı liderin imzaladığı dokümanlar var. Oradan sapılırsa anında tepkimi gösteririm. Dün imzalanan protokol, Zafer Partisi ile CHP arasındaydı." vurgusunu yaptı. 

Özdağ'ın "İçişleri Bakanı" yapılacağı söylentisi

Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması durumunda Ümit Özdağ'ın "İçişleri Bakanı" yapılacağı, imzalanan 7 maddelik protokolde (Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasında) gizli bir maddenin bulunduğu iddiasını da yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Millet İttifakı'nda her şey şeffaftır. Sayın Kılıçdaroğlu'na güvenim tam. İki yıl boyunca bir kültür oluşturduk aramızda. Bu kültür, gizli protokollere izin vermez. Aksi takdirde bize izah etmek zorunda kalır. Bakanlıklar konusunda zaten 6 liderin de onayı gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu, kimseyle bakanlık pazarlığına girecek birisi değil. Şimdiye kadar bundan hiç sapılmadı. Sayın Özdağ da zaten bakanlık konusunun konuşulmadığını ifade etti." dedi.

Yorumlar (0)