Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu açıklaması: Eşimle birlikte kendisini aradık!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü açıklamasıyla ilgili konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Ben de eşim de kendisine teşekkür ettik. Bu konuyu altılı masanın son toplantısında gündeme getirmemiştik." dedi. Davutoğlu, Dezenformasyonla Mücadele Yasası ile ilgili görüşlerini de aktardı.

SİYASET 06.10.2022, 17:04 Hakan Öksüz
Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu açıklaması: Eşimle birlikte kendisini aradık!

Partisinin genel merkezinde bir toplantı düzenleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile buluştu. Gündemin öne çıkan başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Alevi vatandaşların problemlerinin ortadan kaldırılmasıyla ilgili açıklamasını olumlu bulduğunu söyledi. 

"Muhalefet, Erdoğan'ın başörtüsü teklifini destekliyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "başörtüsü" açıklamasına ilişkin görüşlerini aktaran Davutoğlu, "Bunu son derece kıymetli buluyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşması, altılı masanın ana amacına uygundur. Başörtüsü konusundaki sorunları, anayasa düzeyine taşımak gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu teklifi, muhalefet tarafından destekleniyor. Altılı masanın iktidarında, daha önce kazanılan hiçbir hak kaybedilmeyecek." diye konuştu.

Dezenformasyonla Mücadele Yasası

Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nın, sosyal medya özgürlüğünün kısıtlanmasını da beraberinde getireceğini kaydeden Ahmet Davutoğlu, "Bu yasaya karşı çıkıyoruz. Altılı masanın gerçekleştirdiğimiz son toplantısında, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişle ilgili görüş birliğinde olduğumuzu teyit ettik. Süreçle ilgili mekanizmanın nasıl işletileceği ve yaşanan sorunların nasıl çözüleceğine ilişkin ortak politikamızı oluşturuyoruz." dedi.

"Ben de eşim de kendisine teşekkür ettik"

Başörtüsüyle ilgili açıklamasından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonla arayarak teşekkür ettiğini belirten Davutoğlu, "Açıklama yapılırken Sare (Davutoğlu) Hanım ile birlikteydik. Eşim Sare Hanım, başörtüsü yasağının yürürlükte olduğu dönemde mağduriyet yaşamıştı. Ben de eşim de kendisine teşekkür ettik. Telefon konuşmasından 10 dakika sonra zaten kendi açıklamamı yaptım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)