Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'faiz lobisi' çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir sene evvelki, 'faiz lobisi' ve 'dış mihrak' açıklamalarını anımsatan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Ülkemizin yaşadığı tüm bunalımların nedeni olarak bunları göstermiş ise, dış mihrak ya Sayın Erdoğan ya da damadı." dedi.

SİYASET 24.12.2020, 17:56 24.12.2020, 18:01
Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'faiz lobisi' çıkışı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanlarının katıldığı toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, Merkez Bankası'nın faiz yükseltme kararı konusuna değinen Davutoğlu, "Dini değerlerimizi istismar ederek, faizi istismar ederek, faiz kısıtlaması üzerinden bir söylem geliştiren Sayın Erdoğan, kendi damadı tarafından bırakılan kötü miras üzerinde, istifadan sonraki 40 gün içerisinde 675 baz puan faiz yükseltti." şeklinde konuştu.

Diğer devletlerde faiz oranlarının bu seviyede olmadığını kaydeden Davutoğlu, 2016 yılından bu yana devam ettirilen faiz politikalarının bu neticeyi meydana getirdiğini vurgulayarak, "Bu faturayı vatandaşımızın önüne koyanlar, hesap vermek durumundadırlar." dedi.

2016'da başbakan olduğu dönemde faiz harcamalarının 50 milyar lira civarında olduğunu söyleyen Davutoğlu; 2021 bütçesinde faiz harcamalarının ise 180 milyar liraya yükseldiğini söyledi ve şu şekilde devam etti:

"O halde nerede kaldı vatandaşa dönüp ayet ve hadis okumalar? Peki nerede kaldı faiz lobisi, nerede kaldı dış mihraklar diyerek dikkati başka yerlere çekme?

Bir sene evvel 'faiz lobisi', 'dış mihrak' diyerek ülkemizin yaşadığı tüm bunalımların nedeni olarak bunu göstermiş ise, dış mihrak ya Sayın Erdoğan ya da damadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın affına mazhar olan Albayrak, rahat köşesine çekilip konfor içinde yaşamını sürdürecek. Bu faiz yükünün altında ise tabii ki fakir vatandaşlar ezilecek. Adalet bu mudur? Muhafazakarlık bu mudur?

Başörtüsü konusunda Bahçeli'yi eleştiri

Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiriler yöneltti.

28 Şubat'ta başörtüsünü çıkarıp TBMM'ye giren MHP Antalya Milletvekili Nesrin Ünal'ı anımsatan Davutoğlu, "Devlet Bey'den beklenti, o TBMM'nin kapılarının başörtülü kişilere açılmasıydı. Sayın Bahçeli başörtülü vekillere TBMM'nin kapılarını açmadı, onlara başını açtırdı ve TBMM'ye öyle soktu. Sırtını bu karanlık geçmişe dayayan iktidar, başörtüsü hakkında konuşabilir mi? 28 Şubat döneminde 'Devrim yasaları uygulayacağız.' şeklinde çok sayıda yasağı millete dayatmak için darbe çığırtkanlığı yapan Perinçek'in bulunduğu bir koalisyon, halkımızın kazanımları yitirme korkusuna yanıt teşkil edebilir mi?" ifadelerini kullandı.

Çıplak arama iddialarına da değindi

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun beyanlarıyla gündeme oturan çıplak arama iddiaları hakkında da konuşan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda çıplak aramaya dair iddialar var. Allah aşkına, bahsi geçen iddialar 1990'lı senelerde olsaydı, Sayın Erdoğan bu şekilde sessiz kalır mıydı? 28 Şubat döneminde olsaydı, konuşmaz mıydı?

Yorumlar (0)