Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'Boğaziçi'ne rektör' tavsiyesi

Davutoğlu, Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Davutoğlu, "Bari bu defa inadına bir adım atmayın." dedi.

SİYASET 15.07.2021, 20:44
Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'Boğaziçi'ne rektör' tavsiyesi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’nun görevden alınmasını, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği bir paylaşımla değerlendirdi. 

"İnadına..."

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Devlet hayatı tutarlılığa, bilim hayatı hürriyete dayanır. Sayın Melih Bulu’nun rektör olarak göreve atanması ve görevden alınması süreci, bilim hayatında hürriyeti, devlet hayatında ise tutarlılığı yok etmenin trajik bir emsalidir.

Sayın Erdoğan, kimseye danışmadan, bir eğitim kurumunun oluşturduğu geleneği yok sayarak, akademik hürriyetler bağlamında da bu hürriyetleri göz ardı ederek bir atama yapmıştı. O zaman kendisini uyardık. Yalnızca Boğaziçi Üniversitesi’nde değil, tüm üniversitelerde, akademik geleneği ve hürriyetin önemine işaret ederek uyardık. Ne yaparsak yapalım dinlemedi.

Çünkü Sayın Erdoğan'ın uyguladığı yöntemin tek bir ismi var: inadına. Erdoğan, inadına attığı her adımı, ardından geri almak mecburiyetinde kalıyor. Bu yeni görevden alma adımı aslında çok geç kalınmış bir adımdı. Sayın Melih Bulu bunları görmeliydi, görevi reddetmeliydi.

Peki şimdi ne oldu? Akademisyenlerin ve öğrencilerin psikolojilerinden kopuldu. Sayın Bulu, kariyerine çok kötü bir iz bırakarak, görevden geri alınmış bir rektör olarak bu süreci bitirmiş oldu. Erdoğan'ın tutarlılığı, inandırıcılığı ve güvenirliği bir defa daha yara aldı. 

"Değer miydi?"

Neden inat edersin? Neden inadına adım atarsın. İstişarenin geleneksel kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Fakat üniversiteye rektör atarken, o kurumun öğretim üyeleri ile istişare etmeyi bile düşünmezsiniz. Attığınız adımların sebep olduğu tahribatı görmüyor musunuz? Şimdi yeni bir atama daha yapacaksınız, bari bu defa inadına bir adım atmayın.”

Yorumlar (0)