Davutoğlu'ndan dikkat çeken açıklama: "Bu yaz son yaz"

2023’te yapılması hedeflenen seçimlere yönelik konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bu yaz son yaz. Birileri lüks villalarında, saraylarında, yaşamaya devam etsinler, bırakın" sözlerini kullandı.

SİYASET 12.07.2022, 12:25 12.07.2022, 12:31
Davutoğlu'ndan dikkat çeken açıklama: "Bu yaz son yaz"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parti teşkilatıyla Konya'da bayramlaştı.

“Vatandaş, açlık feryadıyla bayrama girdi”

Konya’nın Meram ilçesinde düzenlenen bayramlaşma etkinliğinde, açıklamalar yapan Davutoğlu, vatandaşların yoksulluk ve açlık feryatlarıyla bayrama girdiğini söyledi.

Konyalıların en başta bu yanlış düzene karşı durması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, şunları aktardı:

“Bayram sevinci yaşayamıyoruz. Türkiye’nin her tarafında sirayet eden açlık ve yoksulluk feryatlarıyla bayrama girdik. Geçen yıl belki kurban kesenlerin büyük bir bölümü bu yıl kurban kesemedi. Geçen yıl belki torunuyla bayrama girenlerin büyük bölümü bu yıl borçlu ve başı eğik girdi. Bugün herkesten evvel bu yanlış düzene Konyalıların ‘dur' demesi gerek. Şu hasat mevsiminde çiftçimiz bile hüzünlü. Traktörüne mazot yetiştiremiyor. Çiftçimiz gübresini toprağa atamamış. Esnafımız kredilerin altında eziliyor. Akşamları kadınlarımız, sofrasına aş koyma sıkıntısı çekiyor. Onurlu yaşamaya çalışan emeklilerimiz maaşlarıyla nasıl bir ayı geçireceklerini düşünmeye çalışıyor. Gençlerimiz yurt dışına taşınmanın telaşındalar.

“Cumhurbaşkanlığından taziye bile yayınlanmadı”

Konya'da katledilen doktor Ekrem Karakaya'nın ailesine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından taziye mesajı yayınlanmamasına yönelik eleştirilerde bulunan Davutoğlu, “Geçen gün bir doktorumuz görevindeyken katledildi. Cumhurbaşkanlığı makamından henüz bir taziye mesajı bile paylaşılmadı. Bu millet hüzünleri de sevinçleri de bayramlarda paylaşmayı bilir. Fakat her konuda açıklama yapan Sayın Cumhurbaşkanı, doktorumuzun ailesine bir taziye mesajı göndermemişse acıları paylaşamaz hale gelmişizdir. Yoksulluktan milletimiz kıvranırken, ‘2 kilo yemeyin 200 gram et yiyin’ diyenler ortaya çıkmışsa, sofrasına millet ekmek koyamazken ‘porsiyonlarınızı azaltın bu daha sağlıklı’ diye konuşanlar çıkmışsa bu insanlar, sahipsiz kaldığı düşüncesine kapılır. Bu millete Gelecek Partililer sahip çıkacaktır” sözlerini kullandı.

“Önce sandık sonra yaz gelecek”

2023’te yapılacak olan seçimlere yönelik de açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Bu yaz son yaz. Birileri lüks villalarında, saraylarında bırakın yaşamaya devam etsinler. Bırakın bu milletten kopanlar,  görmek istemeyenler, gözlerini milletimize kapatmış olsunlar. Bırakın zengini, yolsuzluklarla daha zengin fakiri daha fakir hale getirenler, bu çabalarını devam ettirsinler. Bu milletin her ferdine biz sahip çıkacağız. Bu yaz son yaz diyorum. Çünkü gelecek yaz bir seçim olacak. Sandık gelecek ardından yaz gelecek. Gerçek yazın gelmesi için gelecek çınarının mührünü sandığa vurdurmamız gerek” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)