Davutoğlu'ndan Berat Albayrak tepkisi: "Bunlar saç baş yoldurtur"

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu partisinin Konya'daki kongresinde yaptığı konuşmada, Berat Albayrak'ın geçtiğimiz günlerdeki döviz kurunun yükselmesine ilişkin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Davutoğlu, "Bunlar saç baş yoldurtur, Allah izan ve akıl versin size." dedi.

SİYASET 15.08.2020, 20:45
Davutoğlu'ndan Berat Albayrak tepkisi: "Bunlar saç baş yoldurtur"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin Konya İl Başkanlığı kongresinde konuştu.

Davutoğlu partinin kuruluşundan bu zamana dek 7 ay geçtiğini kaydederek tüm pandemi koşullarına rağmen 67 ilde ve 343 ilçede örgütlendiklerini kaydetti.

Davutoğlu konuşmasında tam bağımsız ekonomi açıklamaları üzerinden eleştirilerde bulundu ve Berat Albayrak'ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında yaptığı döviz kuru açıklamalarına 'Bunlar saç baş yoldurtur' dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli satırbaşları:

"Kore de dahil bir tane tam bağımsız ekonomi gösterebilir misiniz?"

"Bunlar, onurlu, bağımsız ve itibarlı bir ülkeyle tam bağımsız ekonomi kavramını birbirine karıştırıyorlar. Ekonomiyi yönetmek yerine algı operasyonları yapmak için sosyal medya kampanyalarına zaman harcarsanız, böylesine traji-komik durumlar ortaya çıkar.

Tüm dünyada Kuzey Kore de dahil bir adet tam bağımsız ekonomi gösteremezsiniz. Biz üretimde, küresel ticarette ve ihracatta artış yaşayalım, bölgede ekonomik faaliyet bakımından güçlü bir aktör olalım derken, bu ergen sloganlarla ülkenin ekonomisini felakete götürüyorlar" dedi.

"Bunlar saç baş yoldurtur"

Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Berat Albayrak'ın katıldığı bir TV programında Ahmet Hakan'ın döviz kurunun artmasından dolayı endişe duyduğunu ifade etmesi üzerine, Hakan'a 'Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz var mı' cevabının üzerine "Bunlar saç baş yoldurturlar. Allah izan ve akıl versin.  Bu akıl iktidarın içine düştüğü liyakatsizlik ve ciddiyetsizliğin ete kemiğe bürünmüş halidir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)