Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye yanıt

Devlet Bahçeli'nin "Serok Ahmet'in ortaya koyduğu cumhurbaşkanı adayı tarifi, Kılıçdaroğlu'nu dışlamak üzerine kurulmuştur." sözlerine Ahmet Davutoğlu'ndan cevap geldi. Davutoğlu, "Son zamanlarda muhalefet liderleri arasındaki yakın temastan dolayı rahatsız olduğunuz belli. Size kötü haberi vereyim. Sizi rahatsız etmeyi sürdüreceğiz." dedi.

SİYASET 06.02.2022, 21:50
Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye yanıt

MHP lideri Bahçeli, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında, Ahmet Davutoğlu ve Millet İttifakı hakkında, “Bilinmezlerle, belirsizliklerle doludur. Cumhurbaşkanı adayları tamamen karanlıktadır. Serok Ahmet, ittifakın tekrar yapılanması, yeni bir perspektifle tekrar kurulması kanaatindedir.” demişti.
 

"Toplumun özlediği atmosferi hemen bozdunuz"

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Bahçeli'ye seslenerek, şu sözleri sarf etti:

“Sayın Bahçeli, yine asık surat, çatık kaş, kem sözle bizi hedef almışsınız. Tabii bir yanıtım olacak. 

AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronaya yakalanması toplumda yerel bir insani refleks oluşturdu. Tüm siyasiler geçmiş olsun mesajı paylaştı. Sayın Erdoğan da bu mesajlara yanıt vererek nezaket gösterdi. Toplumun senelerdir özlediği bir atmosfer oluştu. Bu ortamın üzerinden 24 saat bile geçmedi. Anlaşılan o ki bu yumuşama sizi rahatsız etti, nezaket dili sizi tedirginliğe sevk etti, gerilim siyasetini tekrar masaya koydunuz. Yanlış yapıyorsunuz Sayın Bahçeli. Bırakın da toplum sakinleşsin, rahatlasın. Yaşınız fazlasıyla olgunlaştı. Siyasi deneyiminiz var. Bu halk sizin tecrübelerinizi görmek istiyor. Çatık kaşınızı, öfkenizi, asık suratınızı değil.

"İktidarın nimetlerinden faydalanmak için ortaksınız"

Son zamanlarda muhalefet liderleri arasındaki yakın temastan dolayı rahatsız olduğunuz belli. Size kötü haberi vereyim. Sizi rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Ülkemizde senelerdir birbirleriyle görüşme yapmayan liderlerin yerini belki haftalık, belki aylık görüşmelerle farklıklarını tartışabilen, konuşabilen yeni bir siyasi atmosfer oluşturacağız. Boşuna uğraşmayın, bunu asla bozamayacaksınız. Günü geldiğinde sizinle de görüşeceğiz. Hiç kimseyi dışlamıyoruz. Bu ülkenin tüm yurttaşlarını ve siyasilerini eşit görüyoruz.

Cumhur İttifakı'nın berrak, muhalefetin ise dağınık olduğunu söylemişsiniz. Siz de iktidarın nimetlerinden faydalanmak için hükümet ortağısınız. Eleştiri geldiğinde ise muhalifsiniz, öyle mi? Buna 'kurnaz siyaset' denir. Bu millet de kurnaz siyasetçilerden hiç hoşlanmaz. 

"Gelecek için böyle umutlu olun"

Konuşmanızın son bölümünde ‘Biz geleceğe umutla bakıyoruz.’ diyorsunuz. Evet Sayın Bahçeli, gelecek için böyle umutlu olun. Çünkü gelecekte biz varız. Aslında bu bir itiraftır. Tüm teşkilatlarıma da bu sözlerinizi yaymasını rica ediyorum. Siz isteseniz de istemeseniz de milletimiz geleceğe umutla bakıyor.

Süleyman Şah türbesine ilişkin de konuşmuşsunuz. Bunları ittifak ortağınıza sorabilirsiniz. Sayın Kılıçdaroğlu bana sorabilir, ben de seve seve kendisine anlatırım. 

"Gerilim siyasetini bitireceğiz"

Diğer muhalefet partileriyle birçok hususta farklı düşünüyoruz. Bu farklılıklarımızı da açık bir şekilde ifade ediyor, nezaket diliyle iletişim kuruyoruz. Ülkemizin geleceğini sizin gibi gerilim siyaseti gütmeye çalışanlar değil, ülkemizin geleceğini ortak kader inancıyla inşa edenlerin günü geliyor. Bizim yaptığımız ve yapacağımız görüşmelerden dolayı çok telaşlandığınız görülüyor. Telaşlanın. Çünkü biz gerilim siyasetini bitireceğiz."

Yorumlar (0)