Davutoğlu'ndan Bahçeli iddiası

Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli 2002 yılında olduğu gibi 'Ben hiçbir şey yapmadım, onlar yaptı.' diyerek AK Parti’yi suçlayacak ve erken seçimi tetikleyecek." iddiasında bulundu.

SİYASET 05.11.2021, 00:03 06.11.2021, 09:36
Davutoğlu'ndan Bahçeli iddiası

Cumhur İttifakı her fırsatta seçimlerin Haziran 2023'te yapılacağını ifade etse de muhalefet partileri aksi görüşte. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'yi işaret ederek erken seçim kararı açıklanacağını savundu. 

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda ekonomideki problemlerden söz eden Davutoğlu, Bahçeli'nin faturayı AK Parti'yi keserek ittifaktan çıkacağını iddia etti.

"İktidarda biz olacağız"

Davutoğlu, söz konusu paylaşımına, şu notu düştü:

"Gidecek bu iktidar. Bu kış mevsiminde hayat pahalılığı dayanılmaz bir noktaya gelince 'Suçlu kim?' sorusu yöneltildiğinde Bahçeli, tıpkı 2002’deki gibi 'Ben hiçbir şey yapmadım, onlar yaptı.' diyerek AK Parti’yi suçlayacak, ittifaktan çekilecek ve erken seçimi tetikleyecek. Değişecek bu iktidar. İktidarda biz olacağız."
 

"Her şey 2016'da başladı"

Davutoğlu, bir televizyon programının konuğu oldu. 

2016'dan sonra AK Parti'de 'güç yozlaşması' oluştuğunu dile getiren Davutoğlu, bir grubun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı esir aldığını ileri sürdü.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ben bu güç yozlaşmasına rağmen ekonomiyi yolsuzluklardan kurtaran bir süreci başlatmak istedim. İhtilaf da o zaman başladı. O esnada tüm bu güç yozlaşmasından rant sağlayan bir grup Erdoğan'ı esir aldı. AK Parti işte o dönem yozlaştı. 2016'dan sonra ekonomik verilerin bozulmasının nedeni de bu."

Yorumlar (0)