Davutoğlu'ndan AK Parti paylaşımı: "Yanılmışım"

Ahmet Davutoğlu, AK Parti’den ayrılış süreci ile ilgili kısa bir video paylaştı. Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Davutoğlu, “yanılmışım” dedi. 

SİYASET 20.04.2021, 17:24 21.04.2021, 14:07
Davutoğlu'ndan AK Parti paylaşımı: "Yanılmışım"

AK Parti’den ayrılarak Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu, son zamanlarda yine gündemde olan “AK Parti’den ayrılışı” konusuna bir açıklık getirmek üzere sosyal medya hesabından video paylaştı. Paylaştığı videoda dikkat çekici ifadeler kullanan Davutoğlu, “yanılmışım” notunu düştü.

Davutoğlu’nun resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan 5 dakikalık videoda, “Onların hak ve hukuku yerle bir edeceklerini, hukuk kurallarını tanımayacaklarını, beni dolandırıcı ilan edeceklerini, böylesine kibirli şekilde insanlara yukardan bakacaklarını bilseydim o ifadeleri kullanmazdım. Onlarda, insani özün var olduğunu sandım ama yanılmışım.” şeklinde konuşma yapan Davutoğlu, kısa sürede internet ortamından gündem oldu.

Pelikan Dosyası’nı yorumladı: “Alçakça”

Ahmet Davutoğlu, “Pelikan Dosyası, benim karalamak isteyenlerin çıkardığı alçakça bir dosyadır. Doğrudan, MKYK ile iş birliği içerisinde yazılmıştır. O dönemde ah aldılar ve şimdi hiçbiri iflah olmuyor. AKP’nin çöküşünün sebebi yolsuzluk ve şatafattır. AK Parti’yi çökerten biz değiliz.” şeklinde konuşmasını tamamladı.



Pelikan Dosyası nedir?

Pelikan Dosyası olarak isimlendirilen uzun yazı, 2016 senesinde bir internet sitesinde yayınlanan, Erdoğan ve Davutoğlu arasındaki krizi açık açık yazan bir dosya idi. Uzunca bir süre gündemi meşgul eden bu yazı içerisinde iki siyasi liderin hangi konular hakkında anlaşmazlığa vardığı detaylı olarak anlatılıyordu.

“Pelikan Bildirisi” olarak da bilinen bu yazının dilinden anlaşıldığı kadarıyla “kalem”, Erdoğan yanlısı birinden çıkma. O dönemde pek çok gazeteci, olayla ilgili sosyal medya hesapları üzerinden açıklamada bulundu ve kimse bu yazıyı sahiplenmedi. Fakat yazının sosyal medya üzerinden dağılış haritasına bakıldığında tüm oklar Cemil Barlas’ı gösteriyordu.

Dönemin siyasetçileri tarafından “AKP içindeki siyasetçilerin arasını bozan bildiri” olarak bilinen bu yazı, AKP’li bakanlar ve vekiller tarafından sert tepkiyle karşılanmıştı.

Yorumlar (0)