Davutoğlu, Gezi Parkı döneminde yaşadıklarını anlattı

9’uncu yıl dönümüne giren Gezi Parkı olayları hakkında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, o süreçte yaşananlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

SİYASET 03.06.2022, 12:31 03.06.2022, 12:35
Davutoğlu, Gezi Parkı döneminde yaşadıklarını anlattı

28 Mayıs 2013’te başlayan Gezi Parkı olayları kapsamında dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da evi basılmak istenmişti. O günleri büyük bir üzüntüyle hatırladığını dile getiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Bu konu ne yazık ki yaşanmış ve hem beni hem de ailemi çok üzen bir olaydır” ifadelerini kullandı. 

“Bu olay hala hafızalarımızdan silinmeyen bir konu”

O gece yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Bu olay hala hafızalarımızdan silinmeyen bir konu. Şu ana kadar bu olayla ilgili hiç yorum yapmamıştım. İlk kez burada konuşmuş olacağım. Benim evime baskın yapılması yönünde çağrıda bulunan şahıs, ağır küfürler de savuran bir kişiydi. Yargı süreci sonunda alacağı cezalar gerçekten çok ağır olacaktı. O dönemden sonra kendisi pişmanlığını dile getirdi. Yeni evlendiğini söyledi, kendisini affetmemi istedi. Defalarca kez benden özür diledi. Artık hüküm giymesine kısa bir süre kala ben de kendisini affetme kararı aldım. Gezi olaylarının genelinde eksiklikler var, büyük yanlışlıklar var. Bunların hepsi enine boyuna tartışılabilir” dedi.

“O sırada evde biz yoktuk ama küçük kızımız vardı”

Eşi ile birlikte yurt dışında oldukları sırada evlerine yönelik bir baskın çağrısı yapıldığını belirten Davutoğlu, “O sırada evde biz yoktuk ama küçük kızımız vardı. O sebeple biz büyük bir korku yaşadık. Aklımız her daim oradaydı. O geceyi unutmak mümkün değil. Benim bir baba olarak o gece neler yaşadığımı anlatmam mümkün değil. Biz evde değiliz, eşimle yurt dışındayız. Büyük kızımız evde yok, o da ABD’de de doktora sürecinde. Bir tek evde küçük kızım bulunuyordu. Eve baskın çağrılarını sosyal medyada görünce büyük bir endişeye kapıldık” şeklinde konuştu. 

“Herhangi bir spekülasyon oluşmasın diye bu konu hakkında hep sustum”

O anlarda ABD’deki kızı ile sürekli irtibat halinde olduğunu dile getiren Davutoğlu, “ABD’de bulunan büyük kızım durmadan beni arayıp ‘Ne yapacağız baba?’ diye soruyordu. Büyük bir tedirginlik hâkimdi. Hem o hem de eşimle biz büyük bir korku yaşadık. Hiçbirimiz için kolay bir süreç olmadı. Çok zor günleri atlattık. Ben bugüne kadar bu olayı hiç açmamıştım. Herhangi bir spekülasyon oluşmasın diye bu konu hakkında hep sustum. Halkımız da bu vesileyle bilgi sahibi olmuş oldu. Bu da aslında madalyonun bir diğer yüzüydü” ifadelerini kullandı. 

“Benim bu konu hakkında hiçbir şikâyetim bulunmamaktadır”

Gezi Parkı davasından çekildiği yönündeki haberler hakkında konuşan Davutoğlu, “Avukatlarımıza da, hukuktan sorumlu başkan yardımcılarımıza da bu konuda gerekli talimatları verdim. ‘Şikâyetçi olmamama rağmen bu davadan çekilme imkânı varsa bunu uygulayalım, hiçbir vatandaşımızın hayatını karartmayalım’ şeklinde bir talimatım oldu. Benim bu konu hakkında hiçbir şikâyetim bulunmamaktadır. Buna rağmen hala ağır ithamlara maruz kalıyoruz. Hükümet aleyhine bir durum söz konusu olduğu için şahsımdan habersiz bir şekilde otomatik açılan davalardır bunlar. Benim bu olay üzerine hiçbir şikâyetim bulunmuyor ama süreç sebebiyle yapacak bir şeyimiz yok” dedi. 

Yorumlar (0)