Davutoğlu, Erdoğan ile ‘Reza Zarrab’ diyaloğunu anlattı: Bu yüzden ayrıldım

Amerika Birleşik Devletleri’nde yargılanan Sezgin Baran Korkmaz hakkında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında geçen Reza Zarrab diyaloğunu da ilk kez açıkladı.

SİYASET 25.07.2022, 10:42 25.07.2022, 10:52
Davutoğlu, Erdoğan ile ‘Reza Zarrab’ diyaloğunu anlattı: Bu yüzden ayrıldım

Geçtiğimiz günlerde Giresun’u ziyaret ederek partisinin il teşkilatına hitap eden Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sezgin Baran Korkmaz ve Reza Zarrab ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında geçen diyaloğu da ilk kez paylaştı. 

“Kendisi dolandırıcı, kara para aklıyor”

“Ülkem adına endişe içindeyim ve utanıyorum” diyerek sözlerine başlayan Davutoğlu, “Bildiğiniz gibi Sezgin Baran Korkmaz adında bir şahıs var. Kendisi dolandırıcı, kara para aklıyor. Bir şehrimizde otel kurdu. O otele gitmeyen devlet yetkilisi kalmadı neredeyse. Kendisi hakkında uluslararası soruşturma açılınca İçişleri Bakanı bunu yanına çağırdı. Görüştüler ve ardından yurt dışına çıkarıldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde yargılanmaya devam ediyor” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında geçen konuşmayı anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasındaki geçen bir konuşmayı da katılımcılar ile paylaşan Davutoğlu, “Reza Zarrab olayı da vardı bildiğiniz gibi. Bu adam çıktığı zaman Sayın Cumhurbaşkanı ile bir diyaloğumuz olmuştu. İşte bu yüzden ayrıldım zaten. Ben yetkili isimleri bir araya topladım, 'Reza Zarrab ile tek bir fotoğrafınızı görmeyeceğim, hiçbiriniz görüşmeyeceksiniz’ diye uyardım. Sayın Cumhurbaşkanı bana ne dedi biliyor musunuz? ‘Ahmet Bey, bu hayırseverden ne istiyorsunuz?’ dedi. Bu adam hayırsever öyle mi?” ifadelerini kullandı. 

“Devletim adına tedirginim ve utanıyorum”

Reza Zarrab olayının bir benzerini Sezgin Baran Korkmaz konusunda da görmekten korktuğunu dile getiren Davutoğlu, “Bunu üzülerek söylüyorum, Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili de benzer durumlar yaşanacak. Bu sebeple büyük bir korku yaşıyorum. Devletim adına tedirginim ve utanıyorum. Utah mahkemesinde Sezgin Baran Korkmaz’ın dosyası, New York mahkemesinde Reza Zarrab’ın dosyası var” dedi. 

“Herkes mal varlığını açıklasın”

Konuşmasında AK Partili yetkililere de çağrı yapan Davutoğlu, “Ben size yapılması gerekeni izah edeyim. Sayın Binali Yıldırım, Sayın Canikli ve hatta ekonomiden sorumlu tüm bakanların mal varlıklarını beyan etmesi lazım. Hakkında iddia ortaya atılan herkes bunu yapmalı. Ben bunu yaptım. Bu çok basit bir olaydır. Seçimler öncesi Türkiye’de bakanlıktan cumhurbaşkanlığına kadar görev yapmış herkesin mal varlığını izah etmesi gerekir. Eğer buna yanaşmazsınız, o zaman iki elimiz de yakanızda olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)