Davutoğlu: Bana en güzel hediye 'Serok Ahmet'

Davutoğlu, Ağrı'da STK (sivil toplum kuruluşları) temsilcileri, gazeteciler ve kanaat önderleriyle buluştu.

SİYASET 15.10.2021, 00:26 16.10.2021, 11:04
Davutoğlu: Bana en güzel hediye 'Serok Ahmet'

İlde bulunan bir toplantı salonunda konuşma yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ağrı ve bölgedeki diğer kentleri gezdiğinde, hiçbir Kürt gencinin Türkiye'yi bölmek gibi bir derdi ve amacının olmadığını dile getirdi.

"'Serok Ahmet' olmaktan gurur duyuyorum"

Hükümetin, kendileri gibi düşünmeyen herkesi hain ve bölücü ilan ettiğini, kendilerinin de dönem dönem bu ithamlara maruz kaldığını söyleyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yiğit Kürt evlatlarının bir tanesi dahi Türkiye'yi bölmek gibi bir ima, niyet göstermemiştir. İnşallah bu toprakları hiç kimse bölemez. Fakat iktidar politikaları vesilesiyle değil, bu yiğit Kürt yurttaşlarımızın bu topraklara olan bağı sebebiyle bu ülkeyi hiç kimse bölemeyecek. Sayın Bahçeli sık sık bana dönüp Güneydoğu ve Doğu'da, tüm bu bölgede Kürt yurttaşlarımızın bizi ne denli çok sevdiklerini bildiği için ve bu durumu da kıskandığı için 'Serok Ahmet' diyor. Bana verilecek en güzel hediye de bu. Evet ben bu kentte de 'Serok Ahmet'im ve bundan dolayı da gurur duymaktayım."

Gelecek Partisi lideri, Kürt sorunu ile ilgili tüm unsurların yakından takipçisi olacaklarını söyleyerek, hiç kimsenin konuşmaya cesaret dahi edemediği bir dönemde parti kurduklarını ifade etti.

"Mülakat gidecek, liyakat gelecek"

İktidara geldikleri zaman hürriyetçi bir demokrasi oluşturacaklarını kaydeden Davutoğlu, "Herkes ana dili, düşüncesi, zihniyeti, mezhebi, fikri, anlayışı, tüm geçmiş kökeniyle hürce yaşayacak ve hürce konuşacak. Bunlar benim size sözümdür. Bugün çok sayıda KHK'lı önümü kesti, tüm hukuk mağduriyetlerini gideriyor olacağız. Hukuksuzluğa karşı ilerleyen günlerde yeni bir adalet reform paketini açıklıyor olacağız ve bunun gereğini yaparak adaletsizliği ortadan kaldıracağız. Ağrılı bir hemşehrim dedi ki 2 oğlum da KPSS'den çok yüksek puan elde etti fakat başkentte mülakatta elendi. Siz değerli gençlere de burada söz veriyorum, mülakat ortadan kalkacak, yerine liyakat gelecek inşallah." sözlerini sarf etti.

Açıklamalarının ardından partisine yeni katılanlara rozetlerini takan Davutoğlu, ardından ziyaretlerini sürdürdü. 







Yorumlar (0)