Davutoğlu, AK Partili ismi işaret etti: “Mal varlığı araştırılsın”

Ahmet Davutoğlu, ismi yolsuzluk söylentileri içerisinde geçen AKP Genel Başkan Yardımcısı Canikli'nin mal varlığının incelenmesi için Meclis'e talepte bulundu.

SİYASET 06.07.2022, 16:37 07.07.2022, 12:34
Davutoğlu, AK Partili ismi işaret etti: “Mal varlığı araştırılsın”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir televizyon programına katılarak açıklamalarda bulundu. İsmi yolsuzluk söylentileri içerisinde olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin parasal arlığını incelenmesi adına Meclis’e çağrı yaptı.

“Tüm yöneticilerin mal varlığı incelensin”

Davutoğlu, "Bakın ben de buradayım. İsterlerse benimde tüm mal varlığım incelenebilir. Ancak benimle beraber bütün cumhurbaşkanlarının, ekonomi bakanlarının, başbakanların, BDDK yöneticilerinin, TMSF yöneticilerinin, özelleştirme bunların hepsinin mal varlığı incelensin. Bir kişi kendisine güveniyorsa bu durumu sorun etmeyecektir" dedi.

'Suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti yok'

Davutoğlu Canikli'ye seslenerek, "Ben asıl Canikli’nin bunu teklif etmesini beklerdim. ‘Hakkımda yolsuzluk iddiaları çıktı ise benim ve bütün akrabalarımın mal varlığı incelensin’ der diye düşünmüştüm. Böyle bir durum oluşmuş olsa Canikli doğru olanı yaptı derdim. Ancak bu söylemlerde bulunmadan ‘ben suçsuzum’ demesinin herhangi bir mantığı yok. Hele ki bu kişi iktidarda ise hiçbir şekilde mantığı yoktur. Çünkü bu kişiyi kim inceleyecek" ifadelerini kullandı.

Sedat Peker’in iddialarına karşı Davutoğlu, “Hukuki soruşturma yapılması gerekir”

Davutoğlu Sedat Peker’in söylemlerini değerlendirerek, “Sedat Peker tarafından yapılan açıklamaların birçoğu hukuki soruşturma yapılması gerektiren konular. Bu olayın onda biri farklı bir ülkede yaşansa savcılar anında eyleme geçerdi. İddialar yanlış veya doğru onu yargı bilirdi. Ancak söylemelerin birçoğu soruşturmaya ve hukuki bir aşamaya muhatap konulardır” dedi.

“Ata uçağını özel şirkete satmışlar”

Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı Ata uçağı hakkında konuşan Davutoğlu, “Bu uçak Türkiye için önemliydi. Ancak özel bir firmaya satıldı. Bu uçak Brezilya’da içerisinde kokain varken yakalandı. Duyduğumda için yandı. Devletin bu zamana kadar kullanmış olduğu bir uçağı ne diye satarsınız. Satıyorsunuz tamam, en azından doğru düzgün birilerine satın” şeklinde konuştu.

“Gereğini yaptık dediler gördük neler olduğunu”

Davutoğlu açıklamalarının devamında, "Brezilya hükümeti Türkiye Cumhuriyeti’nin bir uçağına kokain operasyonu düzenledi. Bu olan olayların hiçbiri neden 2016 yılında yoktu? İyice araştırın. Bu olanların hepsi son 5 sene içerisinde yaşandı. Biz 2015 ve 2016 senesinde de teröristlere yönelik mücadelemize devam ediyorduk. Ama böyle bir şey yaşamadık. Görüyorsunuz aramızda büyük bir fark var. Şimdi diyorlar ya ‘gereğini yaptık’ diye. İşte sizin yaptığınız ‘gerek’ bu. Sedat Peker’in ortaya koyduğu iddiaların büyük bir oranının doğru olduğunu düşünüyorum ancak bu konu hakkında net kararı yargı verecek” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (1)
Ylcn 2 yıl önce
Türkiyenin mal varlığı araştırılsın bence gerçi malum ya