Davutoğlu: Acı reçeteyi Beştepe'nin harcamalarına uygulardık!

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir TV programında MHP lideri Bahçeli'ye hükümete ilişkin konularda karar verme merciinde olduğunu söyleyerek eleştirilerde bulundu. Davutoğlu ayrıca Erdoğan'ın 'acı reçete' söylemine ilişkin de "İktidara gelmiş olsaydık bugün acı reçeteyi Beştepe'nin harcamalarına uygulardık." dedi.

SİYASET 25.11.2020, 14:56 25.11.2020, 15:09
Davutoğlu: Acı reçeteyi Beştepe'nin harcamalarına uygulardık!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk oldu. Davutoğlu burada gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Kimin gideceğine Bahçeli karar veriyor"

Davutoğlu, dün partisinin grup toplantısında konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli'nin Bülent Arınç, Kavala ve Demirtaş sözlerine ilişkin, "Televizyona çıkıp da Sorosçu Osman Kavala ile terörist Demirtaş'a güzellemeler yapılması tüm anlamıyla bir ahmaklık ve çarpıklıktır." ifadelerini anımsatıp şunları söyledi:

"Arınç herhangi bir kişi değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığı yapmış ve her şeyden önce bu vasıfla YİK'te bulunuyor. AK Parti kimliğiyle orada yer almıyor. Bu vasıfla bir siyasinin fikrini beyan etmesinden daha da doğal bir durum yok.

Katılırsınız katılmazsınız bu fikre ama bir anda bu fikrin fitne, terörist suçlamaları gibi en ağır suçlamalara muhattap kılınması doğru değil. Öyle bir noktaya geliyor ki artık Sayın Bahçeli bana yönük dün de sert ifadeler kullandı.

"Ülkeyi kim yönetiyor Sayın Erdoğan mı, Bahçeli mi?"

Bahçeli'nin bu eleştirilerin dışında yapmış olduğu bir rol var, bu da AK Partili bakanları ilgilendiriyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin ardından son 2 senedir kimin istifasının durdurulacağına, kabul edileceğine son kertede Sayın Bahçeli karar veriyor. 

Sayın Bahçeli çok rahat bir köşede şimdi sorumluluklar Erdoğan'a ait. Yolsuzluklar, yasaklar mı var? Erdoğan'a ait. Yoksulluk mu var? Evet biz ekmek asarız fakat sorumlu Erdoğan diyerek köşesinde. 

Şu istifa edecek diyor, Bülent Arınç gibi eski bir TBMM Başkanı, YİK'ten istifa ediyor. Sormak lazım o zaman Sayın Erdoğan'a ülkeyi kim yönetiyor? Bahçeli mi siz mi?"

"Bugün en düşük Türk lirasına sahibiz"

Davutoğlu, mikro ekonomik dengelerle halkın gerçekte yaşamış olduğu tablo incelendiğinde vatandaşın çok zor durumda olduğunu ifade ederek, "Gelişmekte olan ülkelerin içinde en kötü performans bizim ülkemizde. Kimse bunu pandemiyle falan ilişkilendirmesin. Bütün ülkeler aynı koşullardan geçiyor. Eğer kaybediyorsa Türkiye buna bakmak lazım. 94 yılında reel efektif döviz kuru değerlendirmesine geçtik ve o günden bu zamana dek en düşük Türk lirasına sahibiz. Birisinin bunun hesabını vermesi lazım." dedi.

"Acı reçeteyi Beştepe'nin harcamaları için uygulardık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomide gerçekleşen görev değişimleri sonrası faizlerin artacağını kaydederek, "Acı reçeteyi uygulayacağız" sözlerini hatırlatan Davutoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bugün iktidara gelseydik acı reçeteyi Beştepe'nin harcamalarına uygulardık. Cumhurbaşkanlığından başlayıp ilk olarak yapacağım iş bütün protokol maliyetlerine minimuma çekerim, itibar denilenin dışında bütün uçakları satışa koyarım. İhtiyaç olduğu kadar 1 uçak yeterli bugün. Bütün harcamaları durdurup danışmanların iş tanımlarını ve ücretlerini yeniden düzenlerdik. devletin 1-2 uçağı olabilir fakat şimdiki durumu ben de bilmiyorum, ben bıraktığım zaman bu halde değildi. Bıraktığım dönemdeki ölçek bile benim için fazla gelen bir ölçekti." 

Yorumlar (0)