Danışmanlar TBMM'yi karıştırdı

Su Ürünleri Kanununda değişiklik teklifinin görüşüldüğü komisyonda gerginlik yaşandı. Gerginliğe, iki CHP'li danışmanın yaptıkları neden oldu.

SİYASET 08.10.2019, 01:04
Danışmanlar TBMM'yi karıştırdı

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, Su Ürünleri Kanununda değişiklik öngören kanun teklifi görüşüldü. Teklif üzerindeki görüşmeler sırasında gerginlik yaşandı.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, teklifin maddeleri üzerindeki görüşmelerde, Komisyon Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, su ürünleri mühendisleri için bir meslek kanunu hazırlanması konusunda destek vereceklerini kaydetti.

Su Ürünleri Kanununda değişiklik öngören kanun teklifinde imzası bulunan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de su ürünleri mühendislerine yönelik bir düzenlemenin yönetmelikle yapılabileceğini söyledi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, su ürünleri mühendislerinin, su ürünleri konusunda söz sahibi olması gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin istihdam yaratması gerektiğini belirten Okan Gaytancıoğlu, ziraat ve su ürünleri mühendislerine iş sahaları yaratılabileceğini ifade etti.

CHP'li Okan Gaytancıoğlu, Su Ürünleri Kanununun 48 yıl sonra değiştirilebildiğini hatırlatarak, düzenlemenin uzmanlaşmaya imkân sağlayacak şekilde yasalaşması gerektiğini belirtti.

Gerginlik yaşandı

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda teklifin "fahri su ürünleri görevlisi" düzenlemesi üzerindeki görüşmeleri sırasında gerginlik yaşandı.

"Fahri su ürünleri görevlisi" tanımını eleştiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, su ürünleri mühendislerinin kanun teklifinde yer alması gerektiğini savundu.

Danışman ortalığı karıştırdı

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda "tiyatro sergilendiğini" ileri süren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, talep ettiği düzenlemeye yönelik önerge reddedilince toplantıyı terk etmek üzere salonun çıkışına yöneldi. Bu sırada CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un danışmanı, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu'nun, Ayhan Barut'u eleştiren sözler sarf ettiğini öne sürdü. Bunun üzerine Ayhan Barut, salona geri döndü. 

AK Parti ve MHP'li milletvekilleri, CHP'li danışmanın toplantıya müdahil olmasına tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, toplantıya ara verdi.

Bir başka CHP'li danışman daha...

Bu arada AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, cep telefonunu kullandığı sırada, CHP'li bir milletvekilinin danışmanının, telefonunun fotoğrafını çektiğini söyleyerek tepki gösterdi. Milletvekilleri arasındaki tartışma salonun dışında da bir süre devam etti. 

Aranın ardından komisyon, teklifin maddeleri üzerindeki görüşmelere devam etmek üzere yeniden toplandı.

Yorumlar (0)