Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘esir takası’ açıklaması! Putin detayı…

Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki esir takasına ilişkin önemli mesajlar vererek, “Birisi Putin’in özellikle belirttiği bir kişiydi. Kendisini Rusya’ya gönderdik” ifadelerini kullandı. 

SİYASET 23.09.2022, 15:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘esir takası’ açıklaması! Putin detayı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerle bir araya gelerek gündemdeki konuları yorumladı. Rusya ve Ukrayna arasında anlaşmaya varılan esir takasına ilişkin yeni mesajlar veren Erdoğan, “Esir takasında konusunda toplam 200 isim üzerinde durmuştuk. Bu 200 ismin şu an tamamı bizde mevcut. Kendileri bizim misafirimiz. Birisi Putin’in özellikle belirttiği bir kişiydi. Kendisini Rusya’ya gönderdik” ifadelerini kullandı. 

Tahıl koridoru mesajı

Tahıl koridoru mutabakatı kapsamında çalışmaların çok verimli bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken önce tahıl koridoru sorununu, ardından esir takası anlaşmazlığını çözdük. Çok şükür, şu an 4 milyon tondan fazla bir tahıl sevkiyatı gerçekleşti. Bu sevkiyatlar hala sürüyor. Bizim şu an arzuladığımız en önemli adımlardan biri de Rusya’dan gelecek olan tahıl. Gübre nakli konusu çok önemli. Bunu gerçekleştirdiğimiz anda, yoksul ülkelere sevkiyat başlamış olacak. Bu da onları önemli oranda hareketlendirecektir” şeklinde konuştu. 

“Alternatif seçenekler elimizde duruyor”

Ekonomi yönetimi toplantısında nelerin ele alınacağına ilişkin soruya da yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda neleri değerlendireceğimizi açıklamam şu an doğru olmaz. Bu yalnızca Mir Kart ile ilgili değil. Alternatif seçenekler de elimizde duruyor. Bunları detaylı bir şekilde ele alacağız. Bu kapsamda çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Onların derdi neden bizi gersin?”

Altılı masanın hala belirsizliğini koruyan ortak cumhurbaşkanı adayına ilişkin de görüşlerini paylaşan Erdoğan, “Arkadaşlar, bu bizim sorunumuz değil. Bu, onların derdi. Onların derdi neden bizi gersin? Biz, kendi işimize odaklanmış durumdayız. Cumhur İttifakı, kendinden emin ve kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Onlar da kararsız şekilde yoluna devam ediyor. Onlarla bizim aramızdaki fark işte bu” dedi. 

Yorumlar (0)