Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok sert tepki: Haysiyet cellatları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da yaptığı açıklamada muhalefetin gerilim siyasetine rağmen hiçbir insanın burnunun kanamadığını belirterek “Haysiyet cellatlarına rağmen millet iradesini sandığı özgürce yansıttı” dedi.

SİYASET 24.05.2023, 15:34 24.05.2023, 17:09 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok sert tepki: Haysiyet cellatları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın ilçesi Keçiören ve Mamak’ta önemli açıklamalarda bulundu. Tüm Ankaralılara selam ve sevgilerini gönderdiğini söyleyen Erdoğan, yıllarca subayevlerinde oturduğunu ve alanda bulunan herkesle komşu olduğunu belirtti. “Gün oldu beraber acıyı paylaştık, gün oldu beraber zorluklara göğüs gerdik” diyen Erdoğan, 12 sene acısıyla tatlısıyla güzel günler geçirdiğini ve bağını hiç kopartmadığını dile getirdi.

Sivas'ta 100 bin kişi vardı

Yağmur nedeniyle toplantının kapalı salona alındığını söyleyen Erdoğan, “Açık alanda yapsaydık 60 bin insan toplardık, şimdi bunu sandıklarda toplayacağız” dedi.

“Sün Sivas'ta yüz bin kişi vardı, yiğidolar coştu” ifadelerini kullanan Erdoğan, bu defa pazar günü Ankaralıların sandıklara dolacağını söyledi. Hesapları alt üst edeceklerini belirten Erdoğan, “Buna hazır mıyız? Siz 53'ü aşan oy oranıyla Meclis'te de Cumhur İttifakı diyerek bay bay Kemal'in bütün hesabını alt üst ettiniz” ifadelerini kullandı.

Bununla CHP ayakta kalabilir mi?

Yasama organı olarak Cumhur İttifakı’nın biz varız dediğini söyleyen Erdoğan, milletin güçlendirilmiş parlamenter laflarını ayaklarının altına al attığını belirtti. Milletin Cumhur ittifakı ile yola devam dediğini aktaran Erdoğan, eski Türkiye günlerine geri dönme tekliflerini reddettiğini vurguladı. Muhalefetin koltuk paylaşımı yaptığını söyleyen Erdoğan, “Toplamı 1 puan eden malum partiler, ondan yaklaşık 40 tane vekil aldılar. 1 puanlar. Bu ne iştir. Bu nasıl hesap uzmanı imiş. Bununla CHP ayakta kalabilir mi” sorusunu sordu.

Talimatı Allah’tan alıyoruz

Pazar günü 323 parlamento oyları ve vekilleri ile ününün açık olduğunu ifade eden Erdoğan, 21 yıllık farkı bir şekilde devam ettireceklerini ve Türkiye'nin geleceğini kuracağını söyledi. İktidara giden yolun Kandil’de ve Pennsylvania’da arayanlara milletin kırmızı kart gösterdiğini belirten Erdoğan, “Bunlar talimatı Kandil'in sokaktaki eşyalarından teröristlerden alıyor. Biz Allah'tan alıyoruz. Milletimiz ekonomisini Londra'daki tefecilere teslim etmek isteyenlere hadi oradan demiştir” dedi.

Milletin yabancı dergi kapakları üzerinden kendisine parmak sallayanlara teslim olmayacağını ilan ettiğini söyleyen Erdoğan, istikrar sürsün diye vatandaşlara teşekkür ettiğini dile getirdi. Parlamento için gösterilen iradeyi 2’inci turda da sergilemenin gerektiğini vurgulayan Erdoğan, yasama ve yürütmenin uyum sağlaması hizmetlerde aksaklık yaşanmaması için çok önemli olduğunu duyurdu.

Zafer sarhoşluğuna girmek yok

Yasama yürütme ve yargının uyum içinde çalışmasına temin edeceklerini ifade eden Erdoğan, bunu halkın desteğiyle yapacaklarını vurguladı. “Oyumuzu kullanacak irademizi göstereceğiz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin kendi ile birlikte eşini dostunu da muhakkak sandığa gitmesini sağlayın önerisinde bulundu. “Zafer sarhoşluğuna girmek yok” diyen Erdoğan, olmazsa olmazın sandık olduğunu ve sandık sayesinde zafere yürüyeceklerini söyledi.

Haysiyet cellatları

28 Mayıs'ta rakibinin CHP Genel Başkanı olmadığını tek rakibinin rehavet ve boş vermek olduğunu ifade eden Erdoğan, “Zaten öndeyiz, nasıl olsa kazanırız duygusuna kendimizi kaptırmaktır” dedi.

Gerek Ankara gerekse Tüm Türkiye'nin 14 Mayıs günü demokrasisi adına önemli bir sınav verdiğini söyleyen Erdoğan, muhalefetin gerilim siyasetine rağmen hiçbir insanın burnunun dahi kanamadığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Haysiyet cellatlarına rağmen millet iradesini sandığa özgürce yansıttı” ifadelerini kullandı.

“Üzüldüğümüz ana mesela CHP seçmenini getirdikleri haldir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören’deki açıklamalarının ardından Mamak'ta Hemşehri Dernekleri Buluşması'nda konuştu.

Muhalefete “Kandil” üzerinden yüklenen Erdoğan, “Cezaevlerindeki kişileri serbest bırakma söylemlerinde bulunarak Kandil'e çağrı yapıyorlar. Kandil'dekiler de çıkıyor, kendisini desteklediklerini duyuruyorlar. CHP Genel Başkanı çıkıyor, 'Selo'yu çıkarmayı istiyorsanız oyunuzu bizden tarafa kullanacaksınız’ diyor. Bizim üzüldüğümüz ana mesela CHP seçmenini getirdikleri haldir” dedi.

“500 bin kadar mülteciyi gönderdik”

Rehavete kapılmamak gerektiğine işaret eden Erdoğan, “Gençler unutmayın, asıl düşman rehavettir. Biz eğer sandıkları terk edersek gelir bazıları o kısımları doldurur. 500 bin kadar mülteciyi Suriye'nin kuzeyinde yer alan briket evlere yollamaya başladık. Katar ile ortak şekilde attığımız adımla 1 milyon sığınmacıyı iskan edebileceğimiz konutların inşası da ayrıca sürüyor. Biz hiçbir zaman ihanet şebekesi olmadık. Biz ensarız, muhacirlere de o anlamda yaklaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)