Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 6’lı masaya gönderme: Kılıçdaroğlu’nu fena halde çarptılar

AK Parti teşkilatına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Masadaki arkadaşları tarafından sazan sarmalına alınan Kılıçdaroğlu fena halde çarpılmıştır, bunun hesabını sormak o partinin seçmenine düşer” dedi.

SİYASET 17.05.2023, 17:49 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 6’lı masaya gönderme: Kılıçdaroğlu’nu fena halde çarptılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin ardından AK Parti teşkilatında önemli açıklamalarda bulundu. En küçük rehavete izin vermeden aynı azim ve kararlılıkla 28 Mayıs seçim sürecini sürdüreceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşıdakileri görüyorsunuz. Seçimi açık ara geride bitirdikleri halde suyu bulandırmak için her şeyi yapıyorlar. 28 Mayıs'a kadar bu tavırlarını devam ettirecekler” dedi.

Terör örgütleri ile yata kalka onların yöntemlerini siyasete uygulamaya başladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimi şu dönemindeki tablosu ortada ve hemen ardından 5 şehit haberinin ciddi manada üzücü olduğunu söyledi. Şehitleri Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, 28 Mayıs'a kadar bu işe sıkı sıkı sarılarak ülkenin, milletin ve Cumhur ittifakı üzerinde oynanmak istenen oyunu bir kez daha bozacağını dile getirdi. Bunu yapacak olanın teşkilatta bulunan herkesin olduğunu ifade eden Erdoğan, “Katil zaferi ilan edeceğimiz 28 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacaksınız” ifadelerini kullandı.

En yakın rakibe 2 milyon 500 bin fark atıldı

Milletin ülkenin hangi ittifak tarafından yürütülmesine ilişkin iki kararından birini 14 Mayıs'ta verdiğini belirten Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi ise en yakın rakibe 2 milyon 500 bin fark atılmasına rağmen ikinci tura kaldığını söyledi. Öncelikle bu seçimlerde cumhurbaşkanlığında 54 milyon 795 bin, milletvekilliğinde ise 54 milyon 442 bini bulan, katılımda yüzde 87'yi bulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, iradesine sahip çıkan milletin her ferdini şükranlarını sundu. Cumhurbaşkanlığında kendisini tercih eden 27 milyon 133 beni aşkın vatandaşa teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz seçimlerde 26 milyon 330 bin oy sayımızı yaklaşık 800 bin artırdığımızı görüyoruz” dedi.

Seçim bölgesi dışına gidenler mutlaka Sandık başında olmalı

Gerek deprem bölgesinde gerekse çay sezonunun açılması ile birlikte Karadeniz'de, kayıtlı bulundukları seçim bölgelerinin dışına giden herkesin 28 Mayıs'ta mutlaka sandık başında olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk önceliğinin yüzde 49,5 oydan tek bir bile vermemek olduğunu söyledi. Onun yanı sıra 14 Mayıs'ta diğer adayları oy vermiş herkesin gönlünü alacağını ifade eden Erdoğan, herkesin evine ve iş yerine giderek gönüllerini alacağını belirtti. “Sözümüzü doğrudan milletimize söyleyeceğiz” yani Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meclis seçiminin Cumhur İttifakı'nın zaferiyle sonuçlanması, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de açık ara fark yemeleri muhalefetin dengesini bozdu” şeklinde konuştu.

Depremi siyasete meze yaptırmadık

Sonuçları bildikleri halde televizyonda sana girdikleri kazandık tiyatrosunu hep birlikte seyrettiklerini ifade eden Erdoğan, kendilerine destek vermeyen herkese yönelik insanlıkla ilgisi olmayan saldırılarını gördüklerini söyledi. CHP'li belediyelerin deprem bölgesine gönderdikleri yardımları kesmekten bahsettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li otellerin depremzedeleri kapı dışı etmeye kadar her türlü rezilliği sergilediğini açıkladı. Deprem sarsıntıları nedeniyle yaşanan acıyı siyasete meze yapmak isteyenlere meydan bırakmayacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimse merak etmesin, milletimizin ortak vicdanını yere düşürmemek bizim görevimiz” dedi.

CHP genel başkanında öyle bir yürek yok

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, bir yandan kendi partisindeki isyanı bir yandan da ittifak ortaklarının itirazlarını görüşlemeye çalıştığını söyleyen Erdoğan, “Ama bu kişi de öyle bir yürek olmadığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Seçim gecesi Kılıçdaroğlu’nun elindeki verilerinde aynı gerçeği işaret ettiği halde ısrarla önde olduğunu söylediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatına damga vuran yalan siyasetini bir kez daha ispatladığını vurguladı. Milletin sağ duyusuyla bu hezeyanlara kulak asmadığı için karşı tarafın kötü niyetinin elinde patladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs seçimlerini de bu şekilde suhuletle tamamlayacaklarını ifade etti. Bu seçimlerin en önemli sonuçlarından birinin de muhalefet cenahında yaşanacak büyük değişim olacağını belirten Erdoğan, “Genel Başkanları Meclis dışında kalan bu partilerin kendi iç muhasebelerinin gecikmeden başlayacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

CHP ortakları üzerinden yankesiciliğe maruz kaldı

CHP'nin seçime gittiği ortakları üzerinden Türk siyaset tarihinin en büyük yankesiciliğine ve tarihin en büyük hortumlamasına maruz kaldığını kaydeden Erdoğan, “Masadaki arkadaşları tarafından sazan sarmalına alınan Kılıçdaroğlu fena halde çarpılmıştır. Bunun hesabını sormak o partinin seçmenine düşer” dedi.

Ülkede her şeyi değiştirdiğini ancak muhalefete maalesef değiştiremediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seçimlerin yıllardır beklenen bu değişime vesile olacağına inandığını söyledi. Seçim dönemlerinin gerginliklerin yaşanabileceği bir dönem olduğunu vurgulayan Erdoğan, kimi kamuoyunun malumu olan kimi olmayan pek çok provokasyon ve tuzak da karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Güvenlik güçleri sayesinde bu hezeyanların hiçbirinin neticeye ulaşmadığını vurgulayan Erdoğan, “Hamdolsun seçimleri huzur içinde tamamlayarak dünyaya yeni bir demokrasi dersi verdik” açıklamasında bulundu.

Deprem bölgesine ziyaret

Cumartesi, pazar ve salı günleri deprem bölgesindeki şehirleri ziyaret edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada vatandaşları dinleyerek herhangi bir eksik veya talep varsa gereken talimatları vereceğini söyledi. Depremzede vatandaşlara yalnız olmadıklarını göstermenin boynunun borcu olduğunu ifade eden Erdoğan, “Sözümüzü yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Tahıl koridoru Anlaşması uzatıldı

“Ülkemizin ve şahsımın yoğun gayretleriyle başlatılan Karadeniz tahıl koridorunu biliyorsunuz” sözleri ile konuya başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin öncülüğünde Rusya ve Ukrayna'nın yapıcı tutumları sayesinde 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da yapılan anlaşmanın uzatıldığını söyledi. Son uzatmanın süresinin bitmek üzere olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Ülkemizin gayretleri, Rus dostlarımızın desteği, Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatılmasına karar verildi” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyaya hayırlı olmasını umut ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşmanın tüm şartları yerine getirilerek bundan sonraki süreçte de devam etmesi için gayretlerini süreceğini söyledi. Rus dostlarının, Mykolaiv ve Olvia Limanlarındaki Türk gemilerinin çıkışına da engel olmayacaklarını bildirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaşın önce kalacağı ateşkes sonra da barışla sonuçta sonuçlanacağı günleri ümit ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)