Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzyıllık hasretin ardından yeniden fethettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “21 yıldır kesintisiz sürdürdüğümüz bu çalışmalarımız neticesinde, yüzyıllık hasretin ardından Evlad-ı Fatihan’ın kalbini yeniden fethettik” ifadelerini kullandı.

SİYASET 23.05.2023, 09:51 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzyıllık hasretin ardından yeniden fethettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Türkiye gibi bir vatanımız, Türkiye gibi bir yuvamız olduğu için Allah'ın ne kadar şükretsek azdır” dedi.

Türkiye’nin Çerkes’i, Tatar’ı, Gagavuz’u, Arnavut’u, Pomak’ı, Boşnak’ı, Türkmen’i, Ahıska’sı, Özbek’i, Uygur’uyla tarih boyunca dara düşen herkese eman ve esenlik yurdu olduğunu söyleyen Erdoğan, “Biz de ‘nerede bir vatandaşımız, soydaşımız varsa oradayız’ şiarıyla Rumeli’den Kafkasya’ya hiçbir kardeşimizi boynu bükük bırakmadık” ifadelerine yer verdi.

Türk Devletleri Teşkilatı’yla bağlar daha da güçlendirildi

Ortak tarih, dil, inanç ve kültür birliği içinde olunan tüm ülkelerle yeniden kucaklaştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatını kurarak Türk Cumhuriyetleri ile bağların daha da güçlendirildiğini vurguladı.

Şehitlikler yeniden ihya edildi

Azerbaycan ile birlikte 30 yıllık işgalin ardından Karabağ'ı özgürlüğüne kavuşturduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİKA ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile ecdat yadigarı eserleri ayağa kaldırdıklarını ve şehitlikleri yeniden ihya ettiklerini belirtti.

Komşunun ihtiyacına ilk Türkiye koştu

YTB, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı ile dile, tarihe ve medeniyet değerlerine sahip çıktıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Hava Yolları, Anadolu Ajansı ve TRT ile beşeri ve ticari bağları perçinlediklerini kaydetti. “Kızılay’ımız, AFAD’ımız, sivil toplum kuruluşlarımızla zor günlerinde kardeşlerimizin imdadına koştuk” diyen Erdoğan, Bosna Hersek'te sel felaketi, Arnavutluk’ta deprem yaşandığında afet bölgelerine ilk kendilerinin ulaştığını söyledi.

Aliya’nın emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz

21 yıllık kesintisiz sürdürülen bu çalışmalar neticesinde yüzyıllık hasretin ardından Evlad-ı Fatihan’ın kalbini yeniden fethettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah 28 Mayıs’tan sonra da merhum Aliya’nın emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)